14:20 03.11.2016

Вкладники "Михайлівського" на Хрещатику в Києві влаштували бійку з поліцією, затримано одного протестувальника

2 хв читати

Кілька сотень вкладників неплатоспроможного банку "Михайлівський" перекрили автомобільний рух вул. Хрещатик, вимагаючи повернути їхні гроші.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", група мітингувальників розташувалася на проїжджій частині біля Будинку профспілок на вул. Хрещатик на перетині з вул. Михайлівська та вул. Інститутська.

Присутні викрикують: "Ганьба!" та "Банду геть", тримають прапори з написами "Союз вкладників банку "Михайлівський" і зображенням логотипу банку. Деякі люди лежать на дорозі.

Поліція в спецобмундируванні почала відтісняти активістів з дороги, щоб відновити автомобільний рух, і цим викликала обурення у протестувальників та словесні перепалки.

Наразі, як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", рух автомобілів на цій ділянці вул. Хрещатик не відновився.

Як повідомив у четвер відділ комунікації поліції Києва, в акції протесту беруть участь близько трьох сотень людей .

"Спочатку мітингувальники перекрили вулицю Банкову на перехресті з вулицею Інститутською у центрі столиці. Потім вирушили ходою і перекрили вулицю Хрещатик, де запалили фаєри і димові шашки. Активні учасники влаштували бійку зі співробітниками поліції", - зазначено в повідомленні правоохоронців.

Як повідомляється, поліція проводить профілактичну роботу з відновлення руху транспорту.

"Станом на 13:15 одного з учасників акції протесту доправили до управління столичної поліції", - зазначено в повідомленні.

Як повідомила речниця ГУ Національної поліції в м. Києві Оксана Блищик, протестувальника процесуально не затримано, а лише доправлено до відділу поліції для надання пояснень. Вона наголосила, що правоохоронці не мають наміру застосовувати силу для розгону демонстрантів, замість цього поліцейські намагаються умовити протестувальників залишити проїжджу частину.

За словами О. Блищик, правопорядок у центрі столиці знеструмлює близько 200 правоохоронців.

Водночас за даними інтернет-сервісу "Яндекс.Пробки", наразі у Києві 6-бальні затори. Так, паралізовано автомобільний рух на вул. Хрещатик, Михайлівська, Володимирська, Басейна і Велика Житомирська. Затори спостерігаються на бульварі Т. Шевченка у напрямку Бессарабки, а також на бульварі Л. Українки в напрямку вул. Хрещатика.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА