12:45 07.11.2016

В угодах з керівниками держпідприємств передбачать відповідальність за несвоєчасне проведення аудиту

2 хв читати
В угодах з керівниками держпідприємств передбачать відповідальність за несвоєчасне проведення аудиту

Кабінет Міністрів України доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі України переглянути типову угоду з керівниками державних підприємств, передбачивши в ній відповідальність за відсутність або несвоєчасне проведення аудитів фінансової звітності.

Згідно з розпорядженням Кабміну №803 від 5 жовтня, опублікованим на офіційному сайті уряду, ця норма передбачена планом заходів щодо запобігання корупції в міністерствах та інших центральних органів виконавчої влади, затвердженим цим розпорядженням.

Мінекономіки також доручено підготувати і внести на розгляд уряду проект закону про лібералізацію спеціальних санкцій до суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності України, що застосовуються за законом "Про зовнішньоекономічну діяльність".

Також планом передбачено забезпечення призначення керівників особливо важливих для економіки суб'єктів господарювання державного сектору економіки шляхом проведення прозорих конкурсів на вакантні посади.

Мінекономіки доручено затвердити критерії та порядок створення наглядових рад і створення таких наглядових рад з більшістю незалежних директорів у 15 особливо важливих для економіки суб'єктах господарювання державного сектору економіки.

План заходів передбачає проведення аудиту діяльності, аналіз ефективності використання нерухомого майна і основних коштів державними підприємствами, що у сфері управління Міністерства соціальної політики.

Міністерство молоді та спорту планує створити наглядові ради, що перебувають у його управлінні, суб'єктів господарювання державного сектору економіки.

Згідно з планом заходів, Міністерство освіти і науки України має запровадити ефективний державний моніторинг і громадський контроль за земельними ділянками та об'єктами державної власності юридичних осіб, що належать до сфери управління міністерства, шляхом створення відкритої інформаційної інтерактивної карти таких об'єктів.

Звіти про виконання цього плану заходів міністерства повинні розміщувати на своєму сайті, а також звітувати щотри місяці на засіданнях уряду, починаючи з 9 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА