13:48 08.11.2016

Порошенко прокоментував відставку Саакашвілі

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко наголошує, що рішення голови Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі про відставку й перехід до опозиційної діяльності може бути реалізоване в демократичній державі.

"Ми демократична держава, і якщо він прийняв рішення почати політичну кампанію на опозиційному полі, я сподіваюся, завтра уряд підтримає його рішення про відставку з посади голови облдержадміністрації, якщо він вирішив зайнятися політичною активністю", - сказав він журналістам після переговорів з президентом Словенії Борутом Пахором, відповідаючи на запитання журналістів.

Він нагадав, що свого часу низку грузинських діячів було запрошено до України для впровадження реформ. "Деякі з них ы далі успішно працюють в уряді, наприклад, глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе, в НАБУ - Углава (перший заступник директора Національного антикорупційного бюро України Гізо Углава - ІФ) і багато інших. Деякі люди вирішили змінити сферу діяльності і почати політичну активність в Україні після програшу в грузинських виборах", - сказав президент.

Як повідомлялося, 7 листопада М. Саакашвілі заявив, що полишає свій пост через те, що втомився від постійного обману і корупції, зокрема з боку влади в Києві.

В Адміністрації президента заявили, що президент Петро Порошенко підпише указ про звільнення М. Саакашвілі, якщо український уряд внесе відповідне подання.

В уряді зазначили, що Кабмін готовий погодити заяву про відставку глави Одеської ОДА, але рішення про його звільнення є прерогативою президента.

Віце-прем'єр Павло Розенко 8 листопада заявив, що Кабінет Міністрів може розглянути заяву про звільнення М. Саакашвілі з посади голови Одеської ОДА на засіданні уряду 9 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА