11:23 10.11.2016

Волонтери звернулися до найбагатших нардепів з проханням про допомогу армії

2 хв читати
Волонтери звернулися до найбагатших нардепів з проханням про допомогу армії

Українські волонтери звернулися до народних депутатів і політиків, які задекларували значні статки, з проханням пожертвувати 10% майна на потреби армії.

Ініціатори акції, волонтери фонду "Повернися живим", пояснили, що в програмах усіх парламентських фракцій міститься пункт про патріотизм і збереження територіальної цілісності, і волонтери хочуть дати можливість нардепам виконати ці пункти.

Засновник фонду Віталій Дейнега написав листа керівнику депутатської групи "Відродження" Віталію Хомутиннику, "годинник якого коштують, як 60 тепловізорів". "На сайті вашої партії зазначено, що вона виступає за мирне врегулювання конфлікту на Донбасі. А, як відомо з давніх часів, запорукою цього може бути тільки сильна армія. Ми допомагаємо українській армії від самого початку АТО і просимо вас долучитися", - йдеться в листі.

Волонтер зазначає, що, згідно з е-декларацією, В.Хомутиник володіє квартирами загальною площею 806 кв. м, земельними ділянками площею 8 га, 493 млн грн, дохід його становить 175 млн грн за рік.

"За давньою українською традицією прийнято жертвувати 10% своїх доходів на добрі справи. Ми пропонуємо вам приєднатися до справи підтримку українського війська та подолання наслідків російської агресії на сході України. Якщо з якихось причин ви не готові надати фінансову допомогу, то можете пожертвувати свій годинник FP Journe Tourbillon Souverain, який разом зможемо продати на відкритому аукціоні. Його оцінна вартість становить $170 тис., що є еквівалентом 60 тепловізорів, 14 реанімобілів з повним обладнанням або 5 квартирам у Києві для сімей загиблих в АТО", - зазначає волонтер.

Ініціатори акції надіслав схожі листи з проханням про допомогу армії десяти політикам і депутатам, зокрема, Ігорю Кононенку, Богдану Дубневичу, Ігорю Котвицькому, Олегу Ляшку, Нестору Шуфричу, Олесю Довгому, Сергію Таруті, а також главі МВС Арену Авакову і меру Харкова Геннадію Кернесу.

Волонтери також обіцяли оприлюднити відповіді політиків і суми пожертвуваних коштів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА