16:26 11.11.2016

Аваков на найближчому засіданні Кабміну представить законопроект щодо посилення відповідальності за незаконне зайняття паркомісць інвалідів

2 хв читати
Аваков на найближчому засіданні Кабміну представить законопроект щодо посилення відповідальності за незаконне зайняття паркомісць інвалідів

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на найближчому засіданні Кабінету Міністрів представить законопроект про посилення відповідальності за паркування, зупинення або стоянку транспортного засобу на паркомісцях, призначених для людей з інвалідністю.

"Ми підготували проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення правил паркування, зупинки транспортних засобів у місцях, передбачених для інвалідів", - сказав міністр під час громадського обговорення законопроекту в п'ятницю в Києві.

А.Аваков зазначив, що в Україні проживає більше ніж 2,6 млн людей з інвалідністю, з них близько 100 тисяч осіб керують автомобілем. "Коли ми подивилися на права, обов'язки та адміністративні норми, які супроводжують процес керування транспортними засобами людей з інвалідністю, ми переконалися, що, на жаль, Конвенція ООН з прав людей з інвалідністю взагалі не виконується", - сказав А.Аваков і додав, що у зв'язку з цим і були ініційовані законодавчі ініціативи.

Законопроектом, зокрема, передбачається збільшення штрафу зі 465 грн до 1020 грн за паркування на місці, призначеному для паркування автомобіля водія з інвалідністю. Крім того, пропонується покласти повноваження щодо складання адмінпротоколу стосовно порушників закону на громадські організації, що опікують справами інвалідів. Визначати громадські організації з такими повноваженнями, як пропонується, має місцева влада.

Міністр поінформував, що законопроект буде внесено на розгляд Кабінету Міністрів, а після його схвалення урядом документ буде подано до Верховної Ради. "Наші плани такі. На найближчому засіданні Кабінету Міністрів я внесу цей законопроект. Ми остаточно погодимо нюанси, підпишемо й направимо в комітети Верховної Ради", - сказав А.Аваков.

Він висловив сподівання, що парламентарі підтримають цей законопроект і він стане законом ще до кінця поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА