09:59 16.11.2016

ООН ухвалила резолюцію про права людини в Криму

1 хв читати
ООН ухвалила резолюцію про права людини в Криму

Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй шляхом голосування затвердила резолюцію про права людини в Криму, повідомляє прес-служба постійного представництва України при ООН.

"15 листопада в Третьому комітеті (фокусується на тематиці прав людини) Генеральної Асамблеї ООН була ухвалена резолюція "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)", ініційована Україною", - йдеться в повідомленні.

На підтримку документа виступили 73 держави, проти голосували 23, 76 утрималися. Співавторами української резолюції стала 41 держава-член ООН.

"Уперше в офіційних документах ООН Росія визнається державою-окупантом, а Автономна Республіка Крим та місто Севастополь тимчасово окупованою територією. Крім того, в резолюції підтверджується територіальна цілісність України та невизнання анексії українського півострова", - наголошують у представництві.

Документ також закликає Росію надати міжнародним правозахисним механізмам, насамперед Місії ООН з моніторингу за дотриманням прав людини в Україні, безперешкодний доступ в Крим з метою забезпечення моніторингу ситуації з правами людини, а також просить Управління Верховного комісара ООН з прав людини підготувати окремий тематичний звіт щодо ситуації на півострові.

Як зазначає прес-служба, ухвалена резолюція стала важливим дипломатичним та політико-правовим механізмом, за допомогою якого Україна забезпечує захист прав громадян України на території тимчасово окупованого Росією Криму.

У грудні 2016 р. заплановано затвердження ухваленої резолюції на пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА