14:08 16.11.2016

"Укроборонпром": Міноборони в 2016 р. розмістило на підприємствах держконцерну лише третину замовлень за лінією ДОЗ

1 хв читати
"Укроборонпром": Міноборони в 2016 р. розмістило на підприємствах держконцерну лише третину замовлень за лінією ДОЗ

Обсяг розміщених Міністерством оборони України у 2016 році за лінією держоборонзамовлення (ДОЗ) робіт на підприємствах держконцерну "Укроборонпром" оцінюється в 4,4 млрд грн, або 32,6% запланованих на ГОЗ коштів, повідомила прес-служба держконцерну.

"З розподілених державою 13,5 млрд грн, які передбачені на ремонт, модернізацію та виготовлення нового озброєння, "Укроборонпром" отримав замовлення лише на 4,4 млрд грн", - зазначено в повідомленні.

За даними прес-служби, у загальному обсязі отриманих держконцерном у рамках ДОЗ коштів на ремонт військової техніки було направлено 1,6 млрд грн, на створення нових зразків озброєнь – 2,8 млрд грн.

У держбюджеті-2016 на розвиток озброєнь і військової техніки (ОВТ) за лінією Міноборони передбачено 2 млрд 007,37 млн грн, що на 61,7% менше, ніж у 2015 році.

На сьогоднішній день одержувачами бюджетних призначень за лінією ДОЗ, крім Міноборони, виступають ГУР МОУ, МВС (для потреб Нацгвардії), Держприкордонслужба, ДКАУ, Управління держохорони, СЗР, Держспецзв'язку, СБУ і МЕРТ.

За даними МЕРТ, у 2015 році виконавцями ДОЗ виступили 78 підприємств, з них 54 (69%) становили підприємства-учасники держконцерну "Укроборонпром".

Водночас, згідно з деякими експертними оцінками, на сьогоднішній день в приватному секторі ОПК України працюють близько 100 приватних підприємств і компаній, які виробляють понад 2/3 оборонної продукції в інтересах сектора безпеки і оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА