14:19 17.11.2016

Кількість вибухів і обстрілів на Донбасі цього тижня була найбільшою з початку року

2 хв читати
Кількість вибухів і обстрілів на Донбасі цього тижня була найбільшою з початку року

У Спеціальній моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ зафіксували найбільшу кількість випадків порушення режиму припинення вогню уздовж лінії розмежування сторін у зоні проведення в АТО на Донеччині з початку року, наголошує перший заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг.

"Минулого тижня кількість порушень режиму тиші, зафіксованих СММ ОБСЄ, перевищила на 160% порівняно з тим, що було раніше. Це була найбільша кількість обстрілів з початку року", - сказав О. Хуг на брифінгу в четвер у Києві.

Він також зазначив, що більшість порушень (3444) – це вибухи з мінометів, танків, зенітних установок і артилерії. "Давайте відзначимо, що більшість з цих вибухів – це не просто статистика, більшість з цих порушень відбуваються навколо густонаселених районів... масове насильство відбувається поблизу Маріуполя, неподалік від Мар'їнки і Попасної", - розповів О. Хуг.

Він також наголосив, що за останній тиждень спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували збільшення вдвічі смертельних випадків серед місцевого населення порівняно з минулим тижнем.

"Цифри демонструють збільшення насильства. Це необхідно припинити, зробити важливі кроки, одним з яких має бути повна імплементація рамкової Тристоронньої угоди контактної групи щодо розведення сил і засобів від 21 вересня", - зазначив заступник голови СММ ОБСЄ.

О. Хуг розповів, що розведення сил і засобів, передбачених у Петровському і Золотому, дійсно працює. "Наші спостерігачі не зафіксували там порушення режиму припинення вогню", - поінформував він.

Водночас, він зазначив, що в Станиці Луганській досі не вдається підтримувати режим тиші. "У Станиці Луганській сторони також домовилися відвести сили і засоби. Однак не відбулося ніяких поступок у цьому напрямі. Сторони досі перебувають менш ніж у 300 метрах один від одного, кожен день наші спостерігачі бачать воронки від вибухів...війська потрібно розвести", - заявив О. Хуг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА