18:57 18.11.2016

Акціонери ПГЗК дали згоду на випуск облігацій Ferrexpo Finance Plc обсягом до $750 млн і терміном до 10 років

2 хв читати
Акціонери ПГЗК дали згоду на випуск облігацій Ferrexpo Finance Plc обсягом до $750 млн і терміном до 10 років

Акціонери ПрАТ "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат" (ПГЗК, Горішні Плавні Полтавської обл.), найбільшого виробника залізорудних окатишів в Україні, дали згоду на випуск облігацій пов'язаною компанією Ferrexpo Finance Plc на суму до $750 млн терміном до десяти років.

Як повідомляється в офіційній інформації ПГЗК, таке рішення прийняли позачергові збори акціонерів у п'ятницю.

Ferrexpo Finance Plc (Велика Британія) планує випустити облігації під процентну ставку не більше ніж 11% річних і терміном розміщення не більше ніж 10 років із моменту розміщення.

"Ринкова вартість майна або послуг, що є предметом операції, визначена відповідно до законодавства: 19 млрд 540 млн 78,5 тис. грн за курсом НБУ на 18 листопада 2016 року. Вартість активів емітента, за даними останньої річної фінансової звітності, - 19 млрд 394,599 млн грн. Співвідношення ринкової вартості майна або послуг, що є предметом операції, до вартості активів емітента, за даними останньої річної фінансової звітності: 100,7501%", - констатується в інформації.

Як повідомляється, за зазначене рішення проголосували власники 74 млн 722,326 тис. голосуючих акцій із загальної кількості голосуючих акцій 79 млн 74,802 тис. шт. та 74 млн 868,892 тис. шт., що взяли участь у зборах. Проти проголосували власники 146,566 тис. шт. акцій.

Як повідомлялося, Ferrexpo у 2017 році має виплатити майже рівними квартальними платежами $202 млн. Потім, у першому півріччі 2018 року, компанія має погасити зобов'язання на $273 млн, зокрема 50% єврооблігацій ($173 млн), у другому півріччі 2018 року - зобов'язання на $55 млн, у першому півріччі 2019 року - другу половину єврооблігаційного боргу.

ПГЗК є основним активом котируваної на Лондонській фондовій біржі британської гірничорудної компанії Ferrеxpo plc: вона володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 97,43% акцій Полтавського ГЗК, 100% Єристівського ГЗК та 99,9% Біланівського ГЗК.

Кінцевий бенефіціар Костянтин Жеваго через Fevamotinico S.a.r.l. володіє 50,3% акцій Ferrexpo.

Ferrexpo - швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основною діяльністю компанії є виробництво та експорт високоякісних залізорудних окатишів, використовуваних у виробництві сталі.

Ferrexpo Finance Plc є дочірньою компанією Ferrexpo.

Група Ferrexpo є найбільшим виробником та експортером окатишів серед країн колишнього СРСР.

У 2015 році компанія виробила 11,67 млн тонн залізорудних окатишів, що на 5,6% більше, ніж у 2014 році. Основними споживачами продукції є сталеливарні підприємства з Австрії, Словаччини, Чехії, Німеччини та інших європейських країн, а також Китаю, Індії, Японії, Тайваню та Південної Кореї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА