15:40 23.11.2016

Порошенко підписав закон про НКРЕКП

2 хв читати
Порошенко підписав закон про НКРЕКП

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про Національну комісію, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)".

Як повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України, президент підписав цей закон у середу, 23 листопада.

Верховна Рада України ухвалила цей закон в цілому 22 вересня. За відповідний законопроект № 2966-д проголосували 250 депутатів.

Комісія складатиметься із семи членів, які призначаються і звільняються указом президента. Новий закон передбачає, що заміна чинних членів НКРЕКП на нових проходитиме в три етапи: перших трьох членів повинні змінити не пізніше шести місяців з моменту набуття чинності закону, ще двох – не пізніше 12 місяців, решту – не пізніше ніж через 18 місяців.

Членів НКРЕКП обиратиме номінаційна комісія у складі п'яти осіб: двох представників делегує президент, двох – парламент (від комітету ПЕК і комітету ЖКГ), одного – Кабінет Міністрів.

При цьому главу НКРЕКП обиратимуть члени комісії на закритому голосуванні, переобрання голови - кожні два роки після затвердження першого складу комісії.

Ухваленим законопроектом передбачено фінансувати НКРЕКП за рахунок внесків до спецфонду державного бюджету, сплачуваних суб'єктами ринків енергетики і комунальних послуг.

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також НКРЕКП забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА