16:39 23.11.2016

Суд у справі Штепи перенесли через хворобу адвоката

2 хв читати
Суд у справі Штепи перенесли через хворобу адвоката

Засідання Червонозаводського райсуду Харкова у справі щодо екс-мера м. Слов'янська Донецької області Нелі Штепи, призначене на середу, не відбулося, повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

"Засідання не відбулося, оскільки захворів адвокат (Дмитро) Марченко", - повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

Наступне засідання призначено на 7 грудня.

Як повідомлялося, М.Штепа була заарештована 13 липня 2014 р. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада 2014 р. колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити провадження щодо обвинувачення М.Штепи в апеляційний суд Харківської області для звернення у Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності.

У мотивувальній частині ухвали суд зазначав, що злочини, які інкримінують М.Штепі, відбувалися на території м. Слов'янська (Донецька область), тобто не в межах територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова. Крім того, свідки у справі живуть в Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може призвести до затягування розгляду справи.

ВССУ оголосив ухвалу про розгляд справи щодо М.Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова.

4 лютого 2016 р. було ухвалено рішення про початок судового розгляду заново зі стадії підготовчого засідання у зв'язку із зміною у складі колегії суддів. 28 жовтня 2016 р. суд вирішив продовжити слухання справи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

За добу на Харківщині внаслідок обстрілів загинули 12 мирних жителів - Синєгубов

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, вісім поранених

Ворог атакував Полтавську та Дніпропетровську область БПЛА

На Львівщину залетіли три ворожі БПЛА, усі ліквідовані - Козицький

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА