16:35 24.11.2016

Україна має зберігати ключову роль у транспортуванні російського газу європейським споживачам

1 хв читати
Україна має зберігати ключову роль у транспортуванні російського газу європейським споживачам

Україні слід і надалі зберігати ключову роль у транспортуванні російського газу до країн ЄС, підкреслює президент України Петро Порошенко.

"Ми підтвердили нашу спільну позицію в тому, що Україна є надійним партнером Європейського Союзу з питань транзиту газу, ми і надалі повинні зберігати ключову роль в транспортуванні російського газу європейським споживачам", - сказав П.Порошенко на спільній прес-конференції з президентом Європейського ради Дональдом Туском, головою Європарламенту Мартіном Шульцем і президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером за підсумками 18-го саміту Україна-ЄС у четвер в Брюсселі.

При цьому глава Української держави зазначив, що 21 листопада завершився "перший повний рік, коли Україна не мала жодного кубометра російського газу". "Спроба поставити Україну на коліна енергетичним шантажем провалилася", - підкреслив він.

За словами П.Порошенка, Україна і європейські партнери домовилися про продовження зміцнення енергетичного партнерства. "Документальним підтвердженням цього є підписання сьогодні міністром Насаликом і віце-президентом Єврокомісії угоди про енергетичну солідарність між Україною та Єврокомісією", - сказав глава держави.

Він підкреслив, що розширення доступу ВАТ "Газпром до газового ринку суперечить Угоді про асоціацію та Договору про заснування Енергетичного співтовариства. "Вочевидь, рішення про розширення доступу Газпрому до газового ринку, на нашу думку, не відповідає Угоді про асоціації та Договору про енергетичну спільноту", - сказав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА