13:29 25.11.2016

Порошенко підписав закон про статус переміщених із Криму і Донбасу ВНЗ

2 хв читати
Порошенко підписав закон про статус переміщених із Криму і Донбасу ВНЗ

Президент України Петро Порошенко підписав закон про підтримку переміщених вищих навчальних закладів та наукових установ, з тимчасово окупованої території країни та з населених пунктів, на території яких органи української державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба глави Української держави, закон (закон № 4718) спрямований на підтримання належного функціонування переміщених вищих навчальних закладів та наукових установ, забезпечення прав і законних інтересів таких закладів, їхніх працівників та осіб, які в них навчаються.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та через місяць з дня вступу в силу.

Як повідомлялося, 3 листопада Верховна Рада України законодавчо закріпила порядок діяльності вищих навчальних закладів та наукових установ, переміщених із тимчасово окупованої території і населених пунктів, на території яких органи державної влади не тимчасово здійснюють свої повноваження.

Під дію закону потрапляють державні, комунальні або приватні виші та наукові установи, які в період окупації або проведення АТО змінили своє місце розташування з тимчасово окупованої території у населені пункти на підконтрольній української влади території. Згідно із законом, дія акредитаційних сертифікатів таких установ продовжується на період проведення АТО, але не більше ніж на 5 років з дня завершення строку дії відповідних документів.

Крім того, тимчасово переміщені виші зберігають статус національних, якщо мали його раніше.

Згідно із законом, нормативи чисельності учнів осіб на одну посаду науково-педагогічного працівника у тимчасово переміщених вишах і наукових установах визначається Кабінетом Міністрів з коефіцієнтом 0,8 від встановлених норм.

Законом вводиться мораторій період АТО на виконання такими установами кредитних та інших зобов'язань. При цьому на час проведення АТО також забороняється нарахування пені або штрафів на основну суму заборгованості тимчасово переміщених вишів і наукових установ.

Крім того, ці установи отримали право використовувати передані їм у господарське відання майно для участі у цивільних відносинах, зокрема фінансово-господарської діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП: 24 лютого поки що має залишатися неофіційною датою, що підсвічується державою як День люті

У Кропивницькому районі пролунали вибухи, постраждалих і руйнувань немає - ОВА

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА