11:46 01.12.2016

СБУ: Є інформація про дії нардепа Онищенка, які розцінюються як держзрада

2 хв читати
СБУ: Є інформація про дії нардепа Онищенка, які розцінюються як держзрада

У Службі безпеки України заявили про початок досудового слідства щодо оголошеного в національний розшук народного депутата України Олександра Онищенка за ознаками державної зради, заявляє керівник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук.

"Ми отримали фактичні дані, що свідчать про наявність в діях О. Онищенка окремих ознак кримінального правопорушення, передбачені статтею 111 Кримінального кодексу України – це держзрада", - сказав Р. Остафійчук на брифінгу в Києві в четвер.

Він додав, що зараз триває досудове слідство у цій справі.

"Щоб повідомити про підозру, необхідно зібрати достатньо даних... Якщо повідомимо про підозру, то процесуальний керівник вирішить питання про підслідність цієї справи",- пояснив Р. Остафійчук.

Він також повідомив, що отримані під час слідства факти говорять про те, що в О. Онищенка є паспорт громадянина РФ.

"Друге – з метою ухилення від відповідальності на території України... він погодився на співпрацю з російською владою для дестабілізації ситуації в Україні", - сказав представник СБУ.

За його словами, О. Онищенко під час візиту в РФ був під наглядом російських спецслужб. "Громадянин Онищенко готує масову інформаційну атаку на владу в рамках стратегії, узгодженої з російською стороною", - наголосив Р. Остафійчук.

Як повідомлялося, О. Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобуток і продаж природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. Його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364-1, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт. Проте напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О. Онищенко полишив територію держави.

8 серпня він був оголошений у національний розшук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА