10:16 07.12.2016

Ціна газу за контрактом "Газпрому" із "Нафтогазом" нині становить $178-183, з I кв.-2017 буде на рівні $200-210

1 хв читати
Ціна газу за контрактом "Газпрому" із "Нафтогазом" нині становить $178-183, з I кв.-2017 буде на рівні $200-210

Ціна газу за контрактом між російським "Газпромом" і НАК "Нафтогаз України" нині становить $178-183 за 1 тис. куб. м, а з першого кварталу 2017 року буде на рівні $200-210 за 1 тис. куб. м, повідомив головний комерційний директор енергохолдингу Юрій Вітренко на своїй Facebook-сторінці.

"Ціна газпромівського газу зараз не $140-160, як стверджує Юлія Тимошенко, а біля $178-183 за 1 тис. куб. м (з поправкою на калорійність, без поправки - трохи більше $175), а з першого кварталу буде $200-210", - сказав він.

Ю.Вітренко додав, що ціни на закуповуваний "Нафтогазом" європейський газ постійно коливаються. У серпні-вересні вони були нижчі за ціну "Газпрому", зараз - вище за російську ціну (різниця - менш ніж $15-30, озвучених російським міністром енергетики Олександром Новаком, - ІФ).

"До речі, зараз на європейських ринках падають ціни на газ. І ціна в Словаччині сьогодні була нижчою за очікувану від "Газпрому" в першому кварталі 2017 року", - резюмував він.

Головний комерційний директор НАК наголосив, що закуповувати природний газ у Росії без підписання додаткової угоди між "Нафтогазом" і "Газпромом" неможливо через ризик того, що перераховані кошти будуть просто списані російською стороною в рахунок так званого боргу за умовою "бери або плати" або в рахунок артикульованих "Газпромом" постачань до окупованих районів Донбасу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА