22:20 08.12.2016

Профільний комітет Ради дав менеджменту "Укрзалізниці" три місяці на покращення ситуації в галузі

2 хв читати
Профільний комітет Ради дав менеджменту "Укрзалізниці" три місяці на покращення ситуації в галузі

Комітет Верховної Ради України з питань транспорту, заслухавши на засіданні 7 грудня менеджмент ПАТ "Укрзалізниця", дав йому три місяці ну поліпшення ситуації в галузі, повідомив голова комітету, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Ярослав Дубневич.

"Взагалі нинішній рік виявився для "Укрзалізниці" критичним – це визнав і Войцех Балчун (голова ПАТ – ІФ). Відбувся такий собі стрес-тест. Прозвучало багато критичних зауважень на адресу керівного менеджменту. Комітет прийняв озвучену інформацію до відома, і було прийнято рішення дати залізничникам ще три місяці і заслухати їх навесні. Сподіваюся, що з нового року ситуація покращиться: і потягів стане більше, і вагони будуть охайнішими і новішими, і ціни не дуже шокуючими", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Крім того, за його словами, щодо прийняття мораторію на примусове стягнення з ПАТ "Укрзалізниця" боргів ДП Донецька залізниця – комітет одноголосно підтримав законопроект №5428, який сьогодні мав розглядатися в парламенті, проте Рада не встигла дійти до його розгляду протягом пленарного дня.

"А тепер гарні новини. Проект продовження маршруту "Інтерсіті+" з Києва до Перемишля через Львів повністю підтримує керівництво Мінінфраструктури та УЗ. Сподіваємося, що різдвяні канікули українці безперешкодно зможуть провести у Кракові та Перемишлі, і поляки матимуть можливість ознайомитися з нашими чудовими святковими традиціями вже найближчим часом", - написав Я. Дубневич.

Як повідомлялося, власники єврооблігацій "Укрзалізниці" на $500 млн з терміном обігу до 2021 року погодилися продовжити свою відмову від умов крос-дефолту за певної внутрішньої заборгованості, зокрема Донецької залізниці, до кінця 2017 року. Відповідну пропозицію "Укрзалізниці" підтримали власники 93,44% цінних паперів.

У подальшому зміни в умовах обігу цінних паперів мають бути схвалені Національним банком України (НБУ). "Укрзалізниця" очікує отримати відповідне погодження 16 грудня або близько до цієї дати.

"Ми вдячні власникам цінних паперів за їхню переконливу підтримку. Це перший успішний крок у реалізації нової стратегії підприємства, що передбачає збільшення капітальних витрат, відновлення прибутковості та покращення зв'язків з інвесторами", - зазначив голова правління ПАТ "Укрзалізниця" В. Балчун.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА