12:43 15.12.2016

Матеріали службового розслідування обставин трагедії в Княжичах наступного тижня передадуть до Генпрокуратури - Аваков

1 хв читати
Матеріали службового розслідування обставин трагедії в Княжичах наступного тижня передадуть до Генпрокуратури - Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв найближчим часом оприлюднити внутрішній звіт щодо трагедії в с. Княжичи Київської області, в результаті якої загинуло п'ятеро правоохоронців.

Глава МВС, коментуючи журналістам у четвер заяву генерального прокурора України Юрія Луценка про доцільність відставки начальника Головного управління Національної поліції в Києві Андрія Крищенка, заявив: "Я думаю, що генеральний прокурор має повноваження радити у своїй структурі і говорити має право після того, як ознайомиться з матеріалами".

В.о. голови Національної поліції Вадим Троян заявив, що має намір наступного тижня передати матеріали службового розслідування в Генеральну прокуратуру.

Разом з тим, говорячи про роль А.Крищенка в події, В.Троян зазначив: "Я не вважаю, що Крищенко причетний до того, що сталося".

Як повідомлялося, під час спецоперації Нацполіції України та Корпусу оперативно-раптового дії (КОРД) із затримання грабіжників в с.Княжичи під Києвом вранці 4 грудня через непередбачені обставини сталася перестрілка зі співробітниками Броварського відділу поліції охорони Управління поліції охорони, під час якої загинули 5 правоохоронців.

Ю.Луценко 6 грудня повідомив, що слідчі Генпрокуратури вбачають в діях правоохоронців, що координували цю операцію, ознаки злочинної недбалості, яка призвела до особливо тяжких наслідків. За словами Ю.Луценка, команда направити КОРД була неправильною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА