17:16 19.12.2016

НАБУ порушило законодавство під час обшуку в ЦВК, до того ж обшукало кабінет не Охендовського - звернення Центрвиборчкому

2 хв читати
НАБУ порушило законодавство під час обшуку в ЦВК, до того ж обшукало кабінет не Охендовського - звернення Центрвиборчкому

Центральна виборча комісія України зазначає, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) провело обшук у ніч на 14 грудня не в кабінеті голови ЦВК Михайла Охендовського і з порушеннями законодавства.

У зверненні, яке було прийняте в понеділок на засіданні ЦВК під головуванням заступника голови ЦВК Жанни Усенко-Чорної, зазначено, що співробітників НАБУ було поінформовано до початку проведення обшуку про те, що кабінет №401, санкцію на обшук в якому дав суд, із червня 2007 року фактично є службовим кабінетом іншого члена ЦВК, а не голови комісії.

М.Охендовський, який до цього вів засідання, передав це право Ж.Усенко-Чорній, щоб уникнути докорів у конфлікті інтересів.

Крім того, в Центрвиборчкомі зазначають, що обшук проводився в нічний час, що не допускається законодавством, за винятком невідкладних обставин, які в цій ситуації, на думку авторів звернення, були відсутні.

ЦВК також звернула увагу, що після проведення обшуку було зафіксовано, що фронтальні панелі системного блоку комп'ютера, через який здійснюється доступ до Держреєстру виборців, а також кришка його DVD-привода зірвані. Також не вдалося включити автоматизоване робоче місце системи "Державний реєстр виборців".

"За таких обставин комісія звернулася до Генеральної прокуратури України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Комітету Верховної Ради з питань протидії і запобігання корупції та Національного антикорупційного бюро України про перевірку викладених у цій постанові обставин і реагування відповідно до законодавства України", - йдеться у зверненні ЦВК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА