18:22 20.12.2016

Комітет вилучив норму про передачу баз даних ДФС Мінфіну із законопроекту №5368 про лібералізацію Податкового кодексу

1 хв читати
Комітет вилучив норму про передачу баз даних ДФС Мінфіну із законопроекту №5368 про лібералізацію Податкового кодексу

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики вилучив із законопроекту №5368 про правки до Податкового кодексу щодо поліпшення інвестклімату в Україні норму про передачу баз даних Державної фіскальної служби (ДФС) Міністерству фінансів, яку уряд та Мінфін раніше називали однією з ключових антикорупційних норм у цьому проекті.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під час обговорення Мінфін погодився з таким вилученням, а голова комітету Ніна Южаніна сказала, що відмова від цієї статті є вимогою Міжнародного валютного фонду.

Комітет виступив з ініціативою до 1 липня провести незалежний аудит цих баз даних, після чого Кабінет Міністрів вирішуватиме питання їх моніторингу, адміністрування та контролю.

Як повідомлялося, законопроект №5368 разом із законопроектами №5131 про правки до Бюджетного кодексу (щодо удосконалення складання та виконання бюджетів) і №5132 про правки до Податкового кодексу (щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році) є базовими для прийняття держбюджету-2017 і раніше були прийняті в першому читанні.

Верховна Рада у вівторок проголосувала за продовження роботи до повного розгляду порядку денного. Комітет уже порекомендував проекти №5131 та №5132 для прийняття в цілому. Нині депутати розглядають проект №5131.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА