16:19 21.12.2016

Турчинов: ЗСУ під час контратаки зайняли нові позиції в районі Світлодарської дуги

3 хв читати
Турчинов: ЗСУ під час контратаки зайняли нові позиції в районі Світлодарської дуги

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов прибув у район Світлодарської дуги (Донецька обл.), де протягом чотирьох останніх діб триває активізація бойових дій, що супроводжується "рекордним" артилерійським обстрілом позицій ЗСУ з боку бойовиків.

Як повідомляє в середу прес-служба РНБО України, О.Турчинов зазначив, що четверту добу поспіль безперервно здійснюються обстріли позицій ЗСУ з використанням забороненої Мінського угодами артилерії та мінометів великого калібру. "За кількістю снарядів і мін, випущених по наших позиціях у районі Світлодарської дуги, встановлено своєрідний "рекорд" - понад 800 за добу", - зазначив секретар РНБО.

"Незважаючи на постійні обстріли та спроби прорвати нашу оборону, українські військові мужньо та професійно виконали свій обов'язок, зупинивши ворога та завдавши йому значних втрат", - сказав О.Турчинов додавши, що українські військові контратакували, просунулися вперед та зайняли нові позиції, "які надали їм додаткову перевагу над ворогом у цьому секторі оборони".

У прес-службі поінформували, що секретар РНБО прибув на місце загострення ситуації, де провів нараду з військовим керівництвом антитерористичної операції. Перебуваючи на передових позиціях 54-ї бригади, яка "героїчно витримала наступ ворога", О.Турчинов оглянув оборонні позиції українських військ, обговорив із військовими ситуацію, що склалася останніми днями на цій ділянці фронту.

"Збройні сили України і надалі адекватно реагуватимуть на будь-які провокації російських гібридних військ на усіх напрямах", - наголосив секретар РНБО.

Як повідомлялося, 19 грудня вранці прес-центр штабу АТО повідомив, що за підсумками бою на Світлодарській дузі 18 грудня українські бійці перехопили ініціативу, відкинули противника і здійснили контратаку у фланг противника. Ворог був вимушений відійти, кинувши при цьому військове майно і спорядження російського виробництва. За оприлюдненими у зазначеному повідомленні даними української розвідки, втрати бойовиків становили не менше ніж 25 осіб убитими і близько 30 поранених.

Спікер Міноборони України з питань АТО Андрій Лисенко 19 грудня вдень повідомив, протягом минулої доби п'ять військовослужбовців ЗСУ загинули, шість дістали поранень, десять були контужені і травмовані внаслідок обстрілів із важкого озброєння на Світлодарській дузі, де загалом бойовики випустили по позиціях українських військових кілька артилерійських снарядів і близько 700 мінометних мін різного калібру.

20 грудня спікер Міноборони України з питань АТО Олександр Мотузяник поінформував, що на Світлодарській дузі протягом минулої доби один боєць ЗСУ загинув, дев’ять дістали поранень, вісім - контузії.

Вранці 21 грудня в прес-центрі штабу АТО повідомили, що в районі н. п. Луганське на Світлодарській дузі бойовики обстрілювали позиції ЗСУ з 122-мм артилерії.

Вдень 21 грудня А.Лисенко повідомив, що за минулу добу в зоні проведення АТО двоє військовослужбовців ЗСУ загинуло, четверо військовослужбовців дістало поранень, ще четверо - контужені. Він також поінформував, що противник не припинив активних бойових дій на Світлодарській дузі – із ранку до обіду бойовики здійснили низку артилерійських і мінометних обстрілів, а також зробили одну спробу штурму, яку було відбито. А.Лисенко також поінформував, що, за підтвердженою інформацією, під час боїв на Світлодарській дузі 18 грудня один військовослужбовець ЗСУ потрапив у полон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА