18:57 23.12.2016

Глава Мінфіну представив 7 членів наглядової ради ПриватБанку, голову наразі не обрано

3 хв читати
Глава Мінфіну представив 7 членів наглядової ради ПриватБанку, голову наразі не обрано

До складу наглядової ради націоналізованого ПриватБанку (Дніпро) увійшов керуючий директор Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж, керуючий партнер Apollo Global Management Андреа Монета, член ради директорів ЄБРР від України та екс-заступник міністра фінансів Артем Шевальов, запропонований Світовим банком фінансист Стівен Сіліг, інвестбанкір та уповноважений з інвестпроектів НАК "Нафтогаз України" Сергій Олексієнко, представник Міжнародного валютного фонду Енгін Анкчакоча, заступника міністра фінансів Оксана Маркарова, повідомив глава Міністерства фінансів Олександр Данилюк на брифінгу в п'ятницю.

"Важливо, щоб банк, який нині перебуває в держвласності, зберіг і розвивав свої конкурентні переваги. Для цього він і надалі має працювати як ефективний банк, управління має відбуватися через професійний менеджмент, а також має бути незалежна і професійна наглядова рада. Ми розпочали формування наглядової ради із зустрічі з президентом та прем'єр-міністром, на якій президент запропонував усім міжнародним фінансовим організаціям, зацікавленим у розвитку ПриватБанку, надати своїх кандидатів, для того, щоб ми використали всі можливі ресурси для його розвитку. До наглядової ради увійшли сім осіб. Голову наглядової ради обере безпосередньо сама наглядова рада", - сказав він.

Представляючи членів правління, О.Данилюк уточнив, що Андреa Монета раніше працював, зокрема, в UniCredit Group та є одним із найкращих фахівців із реструктуризації банків. Він також працював виконавчим директором і керуючим директором з фінансових послуг Accenture Strategy.

С.Сіліг вирішував проблеми банківської кризи в Ірландії, обіймав посаду в економіста в Національному банку (Нью-Йорк).

С.Олексієнко раніше також був віце-президентом департаменту інвестиційно-банківських послуг Dragon Capital.

Енгін Акчакоча є одним із відомих фінансистів Туреччини. Під час фінансової кризи 2001 року його було призначено головою і головним виконавчим директором Агентства з банківського регулювання і нагляду, а також Фонду страхування і збереження ощадних вкладів.

У свою чергу Ф.Маліж наголосив, що керівництво України дійсно вирішило впровадити кращу модель корпоративного управління, зазначивши, що наглядова рада ПриватБанку складається з семи членів, з яких п'ять - незалежні.

Щодо майбутнього продажу банку О.Данилюк зазначив, що це рішення державне, і терміни в цьому питанні не ставляться: це залежатиме і від готовності банку, і від ринкових умов. "Це може бути і шість, і дев'ять років і довше", - сказав він.

Як повідомлялося, кандидатуру екс-міністра фінансів України Олександра Шлапака на посаду голови правління було затверджено 20 грудня.

Кабінет Міністрів за пропозицією Нацбанку і акціонерів ПриватБанку 18 грудня прийняв рішення про націоналізацію фінустанови. Обсяг емісії облігацій внутрішньої держпозики для цих цілей оцінювався в межах 116,8-148 млрд грн.

Уряд доручив Мінфіну здійснити випуск ОВДП у розмірі до 116,8 млрд грн терміном обігу до 15 років і процентною ставкою доходу на рівні не вище 10,5% річних із подальшим внесенням їх від імені держави в плату за акції додаткової емісії ПриватБанку.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб і Міністерство фінансів України 21 грудня підписали договір про продаж 100% акцій ПриватБанку.

За даними в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців статутний капітал націоналізованого ПриватБанку днями було збільшено на 29 млрд 438,283 млн грн - до 50 млрд 694,751 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА