18:42 28.12.2016

Апеляційний суд скасував рішення першої інстанції про арешт Курченка

2 хв читати
Апеляційний суд скасував рішення першої інстанції про арешт Курченка

Апеляційний суд Києва скасував рішення Печерського районного суду м. Києва про обрання втікачеві, українському бізнесмену Сергію Курченку запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як повідомляє в середу прес-служба Апеляційного суду м. Києва, 28 грудня 2016 року колегія суддів Апеляційного суду м. Києва задовольнила апеляційну скаргу захисту С. Курченка постанову слідчого судді Печерського райсуду м. Києва від 10 травня 2016 року, яким задоволено клопотання представника Генеральної прокуратури України про обрання щодо С. Курченка запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Печерський райсуд м. Києва також роз'яснив, що після його затримання і не пізніше ніж через 48 годин з моменту доставки до місця кримінального провадження суд має розглянути питання про застосування обраного запобіжного заходу.

Крім того, Апеляційний суд ухвалив нове рішення, згідно з яким відмовив у задоволенні клопотання представника Генпрокуратури про обрання стосовно підозрюваного С. Курченка запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

С. Курченко оголошений в міжнародний розшук. Під час розслідування органом досудового розслідування накладено арешт на його майно та інші активи підозрюваних на загальну суму понад 2,8 млрд грн.

С. Курченко фігурує в кримінальному провадженні як керівник злочинної організації, яка протягом 2010 – початку 2014 рр. вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини у сфері господарських операцій зі скрапленим газом. Зокрема, у зазначений період С. Курченко організував вчинення очолюваним ним ОЗУ незаконного заволодіння видобутого ПАТ "Укргазвидобування", ПАТ "Укрнафта" належного державі скрапленого газу на загальну суму 2,2 млрд грн шляхом його протиправного придбання на спеціалізованих аукціонах за цінами значно нижчими за ринкові, нібито для потреб населення. Водночас, фактично скраплений газ членами злочинного угруповання надалі реалізовувався підконтрольними С. Курченку суб'єктами за ринковими цінами на території України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА