15:49 15.01.2017

Нацгвардія просить військову прокуратуру та СБУ перевірити факти про сепаратизм у відомстві, озвучені Білецьким

2 хв читати
Нацгвардія просить військову прокуратуру та СБУ перевірити факти про сепаратизм у відомстві, озвучені Білецьким

Керівництво Національної гвардії звернулося до Служби безпеки України та військової прокуратури з проханням перевірити факти, що дискредитують діяльність гвардії, які виклав народний депутат Андрій Білецький у ЗМІ минулої суботи.

"Національна гвардія України звернулася до військової прокуратури і Служби безпеки України з проханням перевірити викладені факти. Ми вважаємо, що такий підхід дасть змогу уникнути непорозумінь і забезпечить неупередженість, прозорість та об'єктивність. Зі свого боку гарантуємо всебічне сприяння і допомогу", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Нацгвардії України в неділю.

В інформації зазначається, що 14 січня А.Білецький висловив думку, що "на керівних посадах перебувають відверті сепаратисти, керівництво Національної гвардії несе загрозу обороноздатності нашої держави, і в самій структурі діє системна корупція".

При цьому в прес-службі відомства наголосили, що з початку 2017 р. до Головного управління Національної гвардії України не надходило жодних документів від А.Білецького з приводу озвученої ним інформації.

Як повідомлялося, у своєму блозі на сайті "Українська правда" народний депутат України, лідер "Азову" А.Білецький заявив, що у Національній гвардії України на керівних посадах перебувають відверті сепаратисти і діє систематична корупція, що несе загрозу обороноздатності країни.

"Я звинувачую керівництво Нацгвардії в прямому покриванні офіцерів-сепаратистів. Заступник начальника Центрального оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії, полковник Олександр Голяков – сепаратист. В лютому 2014 року він під прапорами "Партії Регіонів" створював Криворізький Антимайдан і закликав людей записувати в "Криворізьку гвардію". Подібні гвардійці вбивали учасників Революції, а пізніше стали ключовою силою в захопленнях ОДА і розхитуванні ситуації в Україні в цілому", - написав А.Білецький.

Крім того, народний депутат звинуватив заступника командира військової частини 3057 підполковника Юрія Колмика в тому, що під час наступу російських військ у Криму та на Донбасі він пропагував в соцмережах т. зв. "ДНР" і приєднання АР Крим до Росії. Капітан Нацгвардії Юрій Задерін, за його словами, в соцмережах агітував за створення Новоросії, підтримував Путіна і дії співробітників "Беркута" на Майдані.

Лідер "Азову" також заявив про корупційну складову в Нацгвардії і про те, що ця "система краде кожну третю гривню" і пообіцяв незабаром оприлюднити відповідні факти.

Керівництво Нацгвардії, за словами А.Білецького систематично знищує добровольчі батальйони: "Згадайте батальйон "Донбас" - його не змогли знищити в Іловайську, так тепер це завершать через паперові процедури. Від своїх побратимів по АЗОВу, я чи не щодня чую заклики врятувати полк".

Нардеп заявив, що "повну відповідальність за ситуацію в Нацгвардії несуть головнокомандувач президент України Петро Порошенко, головний військовий прокурор Анатолій Матіос, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і глава Служби безпеки України Василь Грицак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА