12:13 18.01.2017

Мінінфраструктури планує запустити пілотний проект е-квитка за 2-3 місяці у двох містах

2 хв читати
Мінінфраструктури планує запустити пілотний проект е-квитка за 2-3 місяці у двох містах

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян розраховує запровадити пілотний проект електронного квитка за два-три місяці щонайменше у двох містах України.

"Пілотні проекти ми сподіваємося запустити десь протягом двох-трьох місяців, щонайменше у двох містах, але я думаю, що міст буде більше", - сказав міністр журналістам перед засіданням уряду в середу.

За його словами, до введення електронного квитка максимально готові Львів та Дніпро, а загалом про намір запровадити електронні квитки заявили 17 міст.

В.Омелян наголосив, що в перспективі передбачається запровадити єдиний електронний квиток у всій країні.

Міністр вважає, що це рішення не скорочує робочих місць, а навпаки, створює нову індустрію, яка потребує багатьох технічних рішень: впровадження зчитувальних пристроїв, турнікетів.

Як повідомлялося, 17 січня 2017 року Верховна Рада України ухвалила закон №4121 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті", який передбачає впровадження електронного квитка в міському транспорті.

Очікується, що впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду забезпечить багато економічних переваг. Електронний облік пасажиропотоку на маршрутах громадського транспорту дасть змогу оцінити реальний оборот грошових коштів і, відповідно, оцінити обґрунтованість тарифів на перевезення та можливість оновлення автопарку перевізника. Крім того, система забезпечить можливість зручної, швидкої оплати та контролю проїзду, а також скоротить час затримки громадського транспорту на зупинках. Це також дасть змогу впроваджувати різноманітні гнучкі тарифні системи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА