14:24 18.01.2017

МОЗ має намір реалізувати програму уряду зі створення всеукраїнської мережі кардіоцентрів для проведення стентування

2 хв читати
МОЗ має намір реалізувати програму уряду зі створення всеукраїнської мережі кардіоцентрів для проведення стентування

Міністерство охорони здоров'я працює над реалізацією урядової програми щодо створення всеукраїнської мережі кардіологічних центрів для проведення стентування та лікування інфаркту, повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"З ініціативи прем'єр-міністра та уряду в бюджеті 2017 року додатково виділено 150 млн грн для закупівлі ангіографічного обладнання. Це дасть змогу створити цілу мережу кардіологічних центрів у всій Україні, щоб кожен українець, у якого стався інфаркт, міг потрапити до лікарні й отримувати медичну допомогу та стент безкоштовно", - сказала вона на засіданні уряду в середу.

"У нас буде достатньо обладнання і стентів, щоб забезпечити всіх пацієнтів. Зараз ця програма реалізується, клініки отримують дозвіл на проведення ангіографії та закуповують відповідну апаратуру", - уточнила вона.

Коментуючи процес закупівлі медвиробів і лікарських засобів за рахунок держбюджету за програмою лікування серцево-судинних захворювань, У.Супрун зазначила, що "за кошти держбюджету 2015 року, коли стенти закуповували через українські фармкомпанії, було закуплено 7179 стентів, за кошти бюджету 2016 року за участю міжнародних організацій вдасться закупити понад 10 тис. стентів"

"Чесне проведення тендера, яке забезпечують міжнародні організації, дає змогу врятувати додатково понад 3 тис. людей", - сказала вона.

У.Супрун наголосила, що команда МОЗ "із серпня, від початку нашої роботи в МОЗ, удосконалила процес закупівлі".

"Ми змінили техзавдання всіх наших закупівель, щоб ми могли якнайкраще використати ці кошти", - сказала вона.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу заявив, що нападки на в. о. міністра охорони здоров'я У.Супрун викликані тим, що "команда МОЗ абсолютно не корумпована, що не всім подобається, але всім доведеться на це зважати".

На початку січня 2017 року гендиректор Інституту серця МОЗ Борис Тодуров піддав критиці ефективність закупівель лікзасобів і препаратів медпризначення за кошти держбюджету. У свою чергу низка громадських організацій заявила, що цей медзаклад за бюджетні кошти закуповує ліки за завищеними цінами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА