13:52 19.01.2017

МКЧХ планує мобілізувати понад $60 млн для України в 2017 році

1 хв читати
МКЧХ планує мобілізувати понад $60 млн для України в 2017 році

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) має намір в 2017 році мобілізувати на гуманітарну діяльність в Україні понад $60 млн.

"Петер Маурер (президент МКЧХ - ІФ) поінформував, що в 2017 році на цілі гуманітарної діяльності в Україні Міжнародний комітет планує мобілізувати понад 60 млн доларів, а сама гуманітарна операція МКЧХ у нашій країні буде однією з наймасштабніших операцій Комітету у світі", - повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенка за підсумками його зустрічі з П. Маурером у Давосі.

Співрозмовники також обговорили широкий спектр питань, пов'язаних із наданням гуманітарної допомоги, зокрема на підконтрольних територіях України. Вони відзначили важливість безперешкодного доступу МКЧХ до окупованих територій для проведення гуманітарної місії.

П. Порошенко попросив П. Маурера сприяти у звільненні українців, які незаконно утримуються на окупованих територіях на Донбасі, в Криму, а також на території Росії. Ще він закликав МКЧХ більш активно захищати права українців в окупованому Криму.

У свою чергу керівник Комітету наголосив, що відданий роботі із допомоги українцям.

Співрозмовники домовилися про візит президента МКЧХ до України найближчим часом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА