15:00 22.01.2017

Жителі Запоріжжя в честь Дня Соборності об'єднали берега Дніпра, взявшись за руки на греблі ДніпроГЕСу

1 хв читати
Жителі Запоріжжя в честь Дня Соборності об'єднали берега Дніпра, взявшись за руки на греблі ДніпроГЕСу

У День Соборності України жителі Запоріжжя символічно об'єднали два береги Дніпра живим ланцюгом на греблі Дніпрогесу.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в акції єднання в неділю взяли участь сотні жителів Запоріжжя. Групи людей з червоно-чорними та державними прапорами України рушили по ДніпроГЕСу з правого і лівого берега Дніпра назустріч один одному. Зустрівшись на середині греблі, учасники акції "побраталися", після чого, взявшись за руки, побудували півкілометровий живий ланцюг.

"Україна - один народ, українська нація – єдина. І саме тому сьогодні ми об'єднали два береги Дніпра. Схід і захід України багато років штучно роз'єднували, але перемогло бажання українців до об'єднання, створення єдиної соборної України. Наша держава подолає всі випробування, і ми переможемо", - розповів агентству "Інтерфакс-Україна" керівник запорізької організації ВО "Свобода" Костянтин Денисов.

Учасники акції виконували українські пісні, а також скандували патріотичні гасла: "Незалежність України - ми повинні зберегти і передати своїм спадкоємцям", "Москві не можна довіряти", "Україна - єдина". Живий ланцюг активно підтримували сигналами автомобілі, що проїжджали греблею.

22 січня 2017 року в Україні відзначається День Соборності – 98-ма річниця підписання акту злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА