12:39 27.01.2017

Необхідно розблокувати залізничне сполучення на Луганщині, а винних притягнути до відповідальності

2 хв читати
Необхідно розблокувати залізничне сполучення на Луганщині, а винних притягнути до відповідальності

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає за необхідне, щоб влада розблокувала залізничне сполучення з непідконтрольними територіями Луганської області, та закликає притягнути до відповідальності винних у його блокуванні.

"Усе має відбуватися в рамках чинного законодавства, а не лише згідно з думкою (депутата Верховної Ради Семена - ІФ) Семенченка, зараз ми спостерігаємо, як одна людина підміняє собою закон і державу. Це неприпустимо", - сказав Г.Тука журналістам у Києві в п'ятницю.

На його думку, українська влада зараз має "розблокувати рух і притягнути винних до відповідальності, згідно з чинним законодавством".

Г.Тука додав, що, за його інформацією, станом на вечір 26 січня загалом було заблоковано рух потягів із 52 порожніми вагонами.

На прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю Г.Тука зазначив, що С.Семенченко не бере безпосередньої участі у блокаді, але лише підтримує її на словах, оскільки розуміє, що учасники блокади скоюють кримінальний злочин.

Як повідомлялося, ветерани АТО і народні депутати 25 січня заблокували вітку залізниці Луганськ-Лисичанськ-Попасна на ділянці Гірське-Золоте для припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями. Блокпост блокади дістав назву "Редут Богдана". А 26 січня ветерани АТО і народні депутати, які блокують залізницю в Луганській області, заблокували ще одну станцію - Світланове.

Прокуратура 26 січня відкрила кримінальне провадження за фактом блокування залізниці в Луганській області на лінії розмежування за ч.1 ст.279 Кримінального кодексу України (блокування транспортних комунікацій).

Спікер прокуратури Луганської області Ганна Зикова розповіла, що на 41-му км перегону перебуває близько 55 людей у камуфляжі, серед яких народні депутати С.Семенченко, Тарас Пастух і Володимир Парасюк. Вони розмістили на залізничній колії три дерев'яні "їжаки" і заблокували вантажі, які переміщалися на не підконтрольну українській владі територію Луганської області.

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз написав у Facebook, що протестувальники заблокували в Луганській області призначені для транспортування вугілля порожні вагони, ця акція загрожує енергетичній безпеці всієї країни: "Акція окремих народних депутатів України та колишніх бійців добровольчих батальйонів "Донбас" та "Айдар" несе загрозу енергетичній безпеці країни. Протестувальниками заблоковані порожні вагони, призначені для транспортування вугілля на підконтрольну Україні територію. Якщо постачання палива не буде відновлено, без енергоносіїв залишаться теплоелектростанції Центральної і Західної України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА