17:14 01.02.2017

Транспортний літак ВМС ЗСУ обстріляли в районі Одеського газового родовища із захоплених раніше РФ бурових вишок

2 хв читати

Транспортний літак Військово-морських сил Збройних сил України Ан-26 обстріляли зі стрілецької зброї в районі Одеського газового родовища раніше захоплених Російською Федерацією бурових вишок, екіпаж не постраждав, на літаку – пошкодження від кулі, повідомив міністр оборони Степан Полторак.

"1 лютого під час здійснення тренувального польоту у виключній (морській) економічній зоні України, в районі Одеського газового родовища з раніше захоплених Російською Федерацією бурових вишок із стрілецької зброї було обстріляно транспортний літак Військово-Морських сил Збройних сил України Ан-26. Унаслідок обстрілу літаку було завдано пошкодження. Екіпаж літака при цьому не постраждав, Ан-26 продовжив виконання польотного завдання", - написав він на сторінці в Facebook.

За даними С. Полторака, екіпаж виявив і зафіксував роботу радіолокаційної станції РФ в активному режимі, що зазвичай використовується для наведення ракет систем протиповітряної оборони.

Після повернення літака на аеродром під час зовнішнього огляду виявлено 3-см кульовий отвір - наслідки обстрілу повітряного судна зі стрілецької зброї, вказав міністр.

У свою чергу, прес-секретар президента України Святослав Цеголко повідомив, що про обстріл літака С. Полторак доповів главі держави Петру Порошенку. "Сьогодні під час тренувального польоту в морській економічній зоні України був обстріляний український транспортний літак. Про це доповів президенту міністр оборони Степан Полторак. Це сталося в районі Одеського газового родовища з раніше захоплених Росією бурових вишок. Екіпаж не постраждав", - написав він на сторінці в Facebook.

У свою чергу в штабі Чорноморського флоту (ЧФ) РФ відкинули звинувачення української сторони в обстрілі українського Ан-26 над Чорним морем. "Всі заяви української сторони про нібито обстріл літака Ан-26 - абсолютна брехня", - заявив "Інтерфаксу" в середу представник штабу ЧФ РФ.

У штабі заявили, що українському літаку були подані світлові сигнали після того, як той здійснив заходи на вишки у Чорному морі, і ніякої загрози літаку не було. "Під час другого заходу українського Ан-26 для запобігання можливій авіакатастрофі через зіткнення з щоглою вишки співробітник підрозділу охорони бурової платформи подав чотири світлових сигнали з сигнального пістолета... Кожному, хто хоч раз в руках тримав сигнальний пістолет або новорічні феєрверки, без слів зрозуміло, що ніякої загрози літаку не було і не могло бути", - повідомив представник штабу.

Він уточнив, що інцидент стався в середу вранці між 11:30 та 12:00, коли український військово-транспортний літак з бортовим номером 53 здійснив провокаційні дії поблизу російських бурових вишок. "Український літак здійснив два явних провокаційних заходи на гранично низькій висоті на російські бурові вишки "Таврида" і "Крим-1" у Чорному морі", - додав представник штабу ЧФ РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА