12:52 02.02.2017

Ветерани АТО і активісти перекрили залізничний переїзд у Курдюмовці

3 хв читати
Ветерани АТО і активісти перекрили залізничний переїзд у Курдюмовці

Ветерани АТО, громадські активісти та волонтери перекрили в четвер залізничний переїзд на станції Курдюмівка в однойменному смт Торецкого міськради Донецької області, розташованому приблизно в 7 км на північ від контрольованої бойовиками Горлівки.

"Перекрито залізничне сполучення Курдюмівка - Горлівка Донецької області, за яким повним ходом йде торгівля з окупантами. Точніше, йшла. Тепер не буде", - повідомляє "Штаб блокади торгівлі з окупантами" на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

"Наразі встановлюється намет на редуті. До акції долучилися військові побратими з різних міст та областей України, волонтери і активісти", - йдеться в повідомленні.

Повідомлення проілюстровано фотознімками з місця акції, на якій видно великий армійський намет, встановлений поруч з автомобільним переїздом через магістральну двохколійну електрифіковану залізничну лінію. На коляїх перебувають кілька людей у камуфляжі, стоїть автомобільна техніка. Поряд на високих щоглах встановлено державний прапор України та прапор батальйону "Донбас". Також учасники акції сфотографувалися на маневровому тепловозі, що стоїть на одній з колій неподалік від переїзду.

Також "Штаб блокади торгівлі з окупантами" повідомив, що протестувальники пропускатимуть пасажирські електропоїзди, що слідують цієї лінією, оскільки метою блокади є припинення товарообігу з контрольованими бойовиками територіями. "Електрички в Курдюмовці пропускатимуть. Ми блокуємо лише товари промислового значення. І наголошуємо ще раз, що у нас немає мети нашкодити простим людям і обмежувати мирне населення. Ми намагаємося зупинити торгівлю на крові!", - йдеться в повідомленні.

Раніше на сторінці штабу було розміщено повідомлення про аналогічні акції та проілюстровано тими самими фотографіями, але про блокування залізничного переїзду поблизу міста Бахмут Донецької області. Через більш, ніж дві години після публікації повідомлення було відредаговано, інформація про блокування в Бахмуті зникла, з'явилася інформація про блокування в Курдюмовці.

У свою чергу, у поліції повідомили, що невідомі озброєні люди в камуфляжі і на бусах перекрили залізничне полотно на вул. Корсунського в Бахмуті і заблокували тепловоз з працівниками залізниці "щоб перекрити рух на станції Микитівка". Відповідне повідомлення чергової по станції Бахмут про те, що близько 50 осіб зупинили тепловоз і перекрили машинами рух на переїзді, надійшло до правоохоронців о 10.39.

У зв'язку з цим поліція проводить перевірку. "На місце виїхала слідчо-оперативна група Бахмутського відділу поліції. Кількість та належність осіб встановлюється", - повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

Крім того, у зв'язку з тим, що в районі пересувається велика кількість невідомих людей зі зброєю, за розпорядженням глави поліції Донецької області В'ячеслава Аброськіна весь особовий склад Бахмутського відділу поліції піднятий по тривозі. "Поліцейські перейшли на посилений варіант несення служби. Інформація про подію передана до СБУ", - йдеться в повідомленні.

На знімках, наведених поліцією, видно, що протестувальників – до 30 осіб. Також на місці перебувають два армійських мікроавтобуси, один з яких стоїть безпосередньо на коліях.

Як повідомлялося, ветерани АТО і народні депутати 25 січня заблокували гілку залізниці Луганськ – Лисичанськ - Попасна на ділянці Гірське - Золоте для припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями. Блокпост блокади отримав назву "Редут Богдана". А 26 січня ветерани АТО і народні депутати, які блокували залізницю в Луганській області, заблокували ще одну станцію – Світланове.

26 січня Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом блокування залізниці в Луганській області на лінії розмежування за ч. 1 ст. 279 Кримінального кодексу України (блокування транспортних комунікацій).

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз написав у Facebook, що протестувальники заблокували в Луганській області призначені для транспортування вугілля порожні вагони. Він переконаний, що акція загрожує енергетичній безпеці всієї України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА