18:16 03.02.2017

Поранений на Світлодарській дузі військовий ЗСУ та дівчина-медик загинули внаслідок обстрілу бойовиками "швидкої" з "Граду"

2 хв читати
Поранений на Світлодарській дузі військовий ЗСУ та дівчина-медик загинули внаслідок обстрілу бойовиками "швидкої" з "Граду"

Бойовики з установки "Град" обстріляли автомобіль швидкої допомоги з пораненим запорізьким бійцем 54-ї бригади ЗСУ, внаслідок чого військовий і дівчина-медик загинули. Ракетного удару також зазнав запорізький гуманітарний конвой в Авдіївці.

Як повідомили журналістам у п'ятницю в Запорізькому обласному військовому комісаріаті, в четвер, 2 лютого, в зоні АТО бойовики обстріляли з артилерійської установки "Град" машину швидкої допомоги, в якій перевозили запорізького бійця-контрактника 54-ї бригади ЗСУ, - Юрія Реву, пораненого на Світлодарській дузі. Внаслідок обстрілу з "Граду" він та дівчина-медпрацівник загинули.

Про факт розстрілу бойовиками автомобілів швидкої допомоги повідомила на своїй сторінці у Facebook і мешканка Запоріжжя зі ЗСУ Юлія Матвієнко. Вона зазначила, що в четвер під обстріл у зоні АТО потрапили дві медичні машини, одну з них терористи обстріляли з протитанкової керованої ракети (ПТКР), призначеної для ураження танків та інших броньованих цілей, навмисно "використовуючи джойстик для ведення мети". "В результаті загинула фельдшер 54-ї бригади. Її машина рухалася за трьома пораненими убік Світлодарської дуги та потрапила під обстріл ПТКР... Вони бачили, що стріляють у "швидку", - написала Ю.Матвієнко.

Крім того, в четвер увечері під ракетний удар в Авдіївці потрапив гуманітарний конвой із Запоріжжя. Як розповів у п'ятницю журналістам директор департаменту соціального захисту населення Запорізької ОДА Ігор Мещан, які повернувся з Авдіївки, "під час розвантаження запорізьких машин снаряди літали прямо над головами людей, які прийшли по "гуманітарку".

"Працівники запорізької СБУ миттєво зорієнтувалися і наказали всім лягти, спрогнозувавши продовження обстрілу. Потім силовики розпочали евакуацію людей і працівників ДСНС зі стадіону до будівлі школи - загалом вдалося врятувати 70 мирних жителів і 35 рятувальників. Уже в будівлі школи силовики надали першу допомогу пораненому осколками рятувальнику", - розповів журналістам І.Мещан.

За його словами, бойовики випустили по центру гуманітарної допомоги чотири снаряди.

Крім того, І.Мещан повідомив, що в Авдіївці залишилося багато самотніх людей похилого віку, і соціальним працівникам доводиться буквально вмовляти їх на якийсь час переїхати в безпечне місце.

"У Запорізькій області розгорнуто додаткові місця у будинках престарілих та інтернатах для інвалідів. Ми готові прийняти 154 людини. Евакуювати людей похилого віку до лікарні - це гірше. Краще їх евакуювати до будинків престарілих, де створено всі умови, де є психологи та соціальні працівники", - зазначив І.Мещан.

У керівництві Запорізької облдержадміністрації також повідомили, що запоріжці мають намір відправити до Авдіївки новий гуманітарний конвой, і вже формують кілька вантажівок із будматеріалами та іншими речами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА