11:50 09.02.2017

Законопроект про регулювання ринку поштового зв'язку наразі непріоритетний

2 хв читати
Законопроект про регулювання ринку поштового зв'язку наразі непріоритетний

Законопроект про регулювання ринку поштового зв'язку на сьогодні не є пріоритетним у завданнях Міністерства інфраструктури України, повідомив глава відомства Володимир Омелян під час зустрічі з журналістами в Києві в середу ввечері.

"Там насправді все простіше: його було давно розроблено, ми всі про нього забули, потім чомусь він вистрілив звідкись, піднялася велика хвиля. Зараз ніхто його не просуває, ми хочемо мати нормальні закони щодо всіх галузей. Цей закон важливий, але він не в пріоритеті для нас", - сказав він.

Пріоритетами на цьому ринку міністр назвав корпоратизацію УДППЗ "Укрпошта", виведення на ринок якісних послуг.

"Лише потім можна прописувати в законі те, що треба", - додав В.Омелян.

Як повідомлялося, представники ринку поштової логістики, експрес-доставки і державний оператор - УДППЗ "Укрпошта" - неодноразово висловлювали невдоволення ігноруванням їхніх позицій і зауважень під час підготовки цього законопроекту.

"Ми неодноразово подавали до міністерства свої пропозиції, зауваження. Проте досі їх не враховано", - зазначав, зокрема, заступник голови правління компанії "Делівері" Андрій Івасів.

Учасники ринку неодноразово критикували норми документа, зокрема щодо введення держрегулювання та відрахування частки з обороту гравців ринку на фінансування регулятора.

У грудні 2016 року стало відомо, що Мінінфраструктури, взявши до уваги багато критичних зауважень учасників ринку щодо законопроекту, запропонованого міністерством, вирішило створити робочу групу для його суттєвого доопрацювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА