18:12 13.02.2017

Жодна DDoS-атака на держреєстри не була успішною і не призвела до зміни даних

2 хв читати
Жодна DDoS-атака на держреєстри не була успішною і не призвела до зміни даних

Жодна DDoS-атака на державні реєстри не була успішною і не призвела до зміни даних, повідомив міністр юстиції України Певєл Петренко агентству "Інтерфакс-Україна".

"За минулий рік було досить багато DDoS-атак на наші реєстри, але в жодному випадку не було зовнішнього втручання в сам реєстр. Тобто ці DDoS-атаки не були успішними. Коли бачили, що реєстр не працює, це була зовнішня атака, це була навантаження на реєстр, але жодного випадку успішної зміни інформації в реєстрі не було зафіксовано", - сказав він.

При цьому П. Петренко додав, що DDoS-атаки на державні реєстри "здійснювалися як з території Росії, так і з території України".

Він наголосив, що інформація про атаки на державні реєстри є інструментом у схемах рейдерських захоплень.

"Це чергова інформаційна атака на Мін'юст. Ми пов'язуємо її з тим, що багатьом групам, які займалися незаконними, рейдерськими захопленнями майна, наразі дуже некомфортно працювати на українському ринку", - сказав він.

За словами П. Петренка, після введення кримінальної відповідальності для реєстраторів за незаконні дії, пов'язані з втручанням і змінами в держреєстрі, "кількість бажаючих брати участь у таких схемах - ІФ) серед реєстраторів зменшилася в рази, тому запускаються інформаційні провокації, що реєстри атакуються і що реєстри можна зламати", - сказав він.

П. Петренко наголосив, що питання безпеки держреєстрів перебувають під контролем Ради національної безпеки і оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА