16:47 01.03.2017

Узгодження меморандуму з МВФ очікується найближчими днями

2 хв читати
Узгодження меморандуму з МВФ очікується найближчими днями

Оновлений і доопрацьований Україноюмеморандум про економічну та фінансову політику за програмою розширеного фінансування EFF з Міжнародним валютним фондом (МВФ) для розгляду МВФ питання про виділення 4-го транша цього кредиту на суму $1 млрд, як очікується, буде підписано найближчими днями, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Нацбанку.

"Ми зараз перебуваємо на фінальній стадії узгодження меморандуму з МВФ", – зазначили агентству "Інтерфакс-Україна" в Міністерстві фінансів.

НБУ, Мінфін і джерело в уряді наразі не підтвердили факт підписання меморандуму.

На початку цього тижня "Голос Америки" повідомив, що МВФ розраховує завершити узгодження меморандуму про співпрацю з Україною до кінця наступного тижня.

"Досягнуто значний прогрес в узгодженні рішень, які були умовою завершення третього перегляду програми EFF – ІФ) з боку МВФ. Триває обговорення питань, що залишилися. Ми сподіваємося наступного тижня запропонувати Раді директорів МВФ завершити перегляд (програми EFF – Ф)", - йшлося у відповіді Фонду на запит "Голосу Америки".

За даними агентства "Інтерфакс-Україна" однією з основних причин затримки з погодженням тексту меморандуму є питання антикорупційного суду.

Відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,25 млрд) з першим траншем в $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,65 млрд) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,61 млрд).

Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза в зв'язку з невиконанням низки умов, політичною кризою та зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом у квітні 2016 року переговори про продовження фінансування були відновлені, проте МВФ вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд лише в середині вересня. Згідно з переглянутим графіком фінансування, подальше виділення коштів планувалося щокварталу за підсумками виконання критеріїв ефективності, зокрема, четвертий транш у розмірі $1,3 млрд – у середині листопада 2016 року. Найбільший транш заплановано в першому кварталі 2017 року – понад $1,986 млрд, після чого розмір двох наступних буде скорочено до $1,33 млрд, а решти п'яти – до $735 млн.

Після націоналізації Приватбанку і прийняття держбюджету-2017 керівники Мінфіну і Нацбанку заявили про ймовірність позитивного рішення МВФ про виділення Україні четвертого транша за програмою EFF наприкінці січня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА