16:12 03.03.2017

У Штабі блокади торгівлі з Донбасом заявляють про підготовку силового розгону її учасників

2 хв читати
У Штабі блокади торгівлі з Донбасом заявляють про підготовку силового розгону її учасників

У штабі блокади торгівлі з окупованою територією Донбасу мають інформацію про підготовку операції щодо силового розгону її учасників, але сподіваються, що Національна гвардія та інші силові структури не підуть на такий сценарій.

"Ми очікуємо можливих силових дій із боку Національної гвардії. У нас є інформація, що підрозділи Нацгвардії висуваються у напрямку наших редутів", - сказав представник штабу блокади, другий командир батальйону "Донбас" Анатолій Виногродський на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

При цьому він зазначив, що події можуть розвиватися таким чином, що до блокпостів під виглядом місцевих жителів буде привезено автобуси з "тітушками", які намагатимуться перешкоджати блокаді, а вже у разі виникнення протистоянь буде задіяно правоохоронців.

Водночас А.Виногродський сподівається, що Національна гвардія, в лавах якої служить багато колишніх учасників добровольчих батальйонів і АТО на Донбасі, не підуть на такий сценарій розвитку подій.

Представник штабу блокади зазначив, що на сьогодні активісти блокують три залізничні лінії, наразі ще працює лінія Щастя-Валуйки в Луганській області, яку також найближчим часом може бути заблоковано. Ще два редути блокади встановлено на автомобільних дорогах, найближчим часом у планах активістів - можливе блокування всіх автомобільних переходів на лінії розмежування.

А.Виногродський також повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що нині у блокаді задіяні загалом близько 1,5 тис. людей. Але вони блокують не всі одночасно, а в чотири зміни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА