14:33 06.03.2017

Печерський суд зняв арешт із 312,5 млн грн сина екс-президента Януковича

3 хв читати
Печерський суд зняв арешт із 312,5 млн грн сина екс-президента Януковича

Печерський районний суд міста Києва зняв арешт із майна бізнесмена Олександра Януковича, сина екс-президента України Віктора Януковича, у вигляді 312,5 млн грн грошових коштів, що перебувають на рахунку в Міжнародному інвестиційному банку (МІБ).

"Клопотання адвоката Салазського О.С., що діє в інтересах особи-2, про скасування арешту майна - задовольнити. Скасувати арешт на грошові кошти, які знаходяться на рахунку особи-2 у ПАТ "Міжнародний інвестиційний банк", накладений ухвалою слідчого судді Печерського районного суду міста Києва Тарасюк К.О. від 25.01.2017 року у справі №757/4336/17-к", - йдеться в тексті рішення суду від 2 березня у справі №757/10985/17-к, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", в рішенні йдеться про О.Януковича ("особа-2" у судовому рішенні), а саме про кошти, що надійшли з його Всеукраїнського банку розвитку (ВБР) до МІБ.

Як повідомлялося, 24 лютого МІБ заблокував 312,5 млн грн, які належать синові попереднього президента України Олександру Януковичу та надійшли на рахунок у банку, про що повідомив на своєму веб-сайті. "Одразу після зарахування коштів на рахунки, ПАТ "МІБ"... повідомило Державній службі фінансового моніторингу України про фінансові операції клієнтів, що містять ознаки, передбачені законом "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення", - йдеться в повідомленні.

Банк при цьому зазначає, що надходження зазначених коштів не був погоджено з адміністрацією ПАТ "МІБ" і виявилося для банку несподіванкою.

Згідно з постановою Печерського районного суду від 25 січня 2017 року, оприлюдненою в Єдиному державному реєстрі судових рішень, четверо осіб у січні поточного року перерахували на рахунки в МІБ загалом 312,5 млн грн. Як встановив суд під час засідання, фактичним власником зазначених коштів є власник Всеукраїнського банку розвитку (ВБР).

ВБР зареєстровано в 2009 році, входить до ГК "МАКО". Власником банку був син попереднього президента країни О.Янукович. З огляду на застосування Радою ЄС санкцій до О.Януковича, зокрема замороження активів, у вересні 2014 року НБУ прийняв рішення про віднесення ВБР до категорії проблемних. За розміром активів на 1 січня 2015 року ВБР посідав 36-те місце (5,635 млрд грн) серед 158 банків.

МІБ засновано в 2008 році. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2017 року за розміром загальних активів (6,893 млрд грн) банк посідав 25-те місце серед 93 діючих банків.

За даними НБУ, станом на 1 січня 2016 року основними власниками банку були Петро Порошенко, що володіє 60% акцій, Ігор Кононенко - 14,94% акцій, Олег Зимін - 9,908% акцій та Олег Гладковський - 9,908% акцій.

П.Порошенко після вступу на посаду голови держави найняв для продажу своїх активів інвестиційну компанію Rothschild та ICU. Проте у зв'язку з відсутністю покупців 14 січня 2016 року президент заявив про підписання договору, за яким передав свою частку в корпорації "Рошен" у незалежний "сліпий" траст. За словами президента, наступним після "Рошену" на управління трастом мав бути переоформлений МІБ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА