13:12 07.03.2017

Один український військовий загинув, п'ятеро поранені за добу в зоні АТО

3 хв читати
Один український військовий загинув, п'ятеро поранені за добу в зоні АТО

У зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу один український військовослужбовець загинув, ще п'ятеро дістали поранення, повідомив спікер міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу в результаті бойових дій загинув один український військовослужбовець, п'ятеро наших бійців дістали поранення", - сказав О Мотузяник на брифінгу у вівторок у Києві.

Він розповів, що за минулу добу на Луганському напрямку сталися 23 ворожі обстріли, з них - 17 із застосуванням важкого озброєння.

Так, н. п. Кримське у понеділок був місцем численних ворожих обстрілів, причому противник вів вогонь з чотирьох довколишніх населених пунктів. Спочатку позиції ЗСУ у Кримському були тричі обстріляли з мінометів протягом дня. І вже ввечері ворог відкрив вогонь з артилерії калібру 152 мм з боку Сміливого і Сентянівки (колишнє Фрунзе). Три обстріли загалом тривали понад дві години і закінчилися близько опівночі. Ворог обстріляв позиції українських військових з майже 40 артилерійських снарядів.

За словами спікера Міноборони з питань АТО, вранці бойовики застосовували міномети в Новотошківському, а ввечері - в Горіховому.

У Попаснянському районі члени незаконних збройних формувань почали добу рано вранці з мінометного обстрілу Новоолександрівки. Протягом дня противник епізодично порушував режим тиші зі стрілецької зброї. З п'яти годин вечора півтори години сили противника обстрілювали Троїцьке з мінометів, випустивши по наших позиціях 30 мін.

На Донецькому напрямку за минулу добу відбулося 35 обстрілів з боку бойовиків, зокрема - 19 з важкого озброєння. "Так, у районі Світлодарської дуги після обіду спостерігалися короткочасні провокації з легкого озброєння. Увечері ворог активізувався і обстріляв Кодиму і Луганське з мінометів", - сказав О. Мотузяник.

У районі Горлівського периметра ворог обстрілював позиції сил АТО за всією лінією розмежування. Одразу ж після півночі відбувся короткостроковий мінометний обстріл Зайцевого. Протягом першої половини дня ворог епізодично застосовував легке озброєння, а вже ввечері активізував свої мінометні розрахунки. Починаючи з п'ятої вечора бойовики обстрілювали Верхньоторецьке, Майорське, Зайцеве та Новгородське. За вечірній період позиції ЗСУ навколо Горлівки ворогом було випущено більше ста мінометних мін.

Поблизу Авдіївки вранці стався потужний мінометний обстріл з боку Яковлівки - ворог застосовував міномети калібру 82 і 120 мм. Менш потужний обстріл стався близько 10:00 вечора. На флангових позиціях в Кам'янці, в районі Донецького аеропорту і в Невельському ворог здійснював провокації з легкого озброєння.

За минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 64 ворожих обстріли, зокрема третина з яких – з важкого озброєння. У Мар'їнському районі за минулу добу ворог порушив режим тиші один раз, обстрілявши після заходу сонця українські позиції поблизу Красногорівки з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

У Новотроїцькому, поблизу Докучаєвська, противник у понеділок провів три обстріли, один з яких був із застосуванням мінометів. У Новогригор’ївці, що далі на південь, бойовики після заходу сонця провели двогодинний обстріл з використанням великокаліберних кулеметів.

"На лінії фронту від Чермалика до Широкиного ситуація залишається складною. На цих рубежах, нарівні з легким озброєнням, противник широко застосовував бронетехніку, зокрема танки, міномети. У Водяному активними були снайпери противника. А пізно ввечері в цій гарячій точці Маріупольського напрямку бандформування провели два артилерійських обстріли. Українські військові надійно утримують позиції на схід від Маріуполя, відкриваючи вогонь по озброєнню порівнянно з тим, яке застосовує супротивник", - сказав О. Мотузяник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія перемогла в "Євробаченні-2024", Україна посіла 3 місце

ШВЕЙЦАРІЯ ПЕРЕМОГЛА В "ЄВРОБАЧЕННІ-2024". УКРАЇНА ПОСІЛА 3 МІСЦЕ

Частина української делегації у фіналі "Євробачення-2024" одягнена у футболки "Free Azovstal Defenders"

До складу нацжюрі "Євробачення-2024" увійшли Alyosha, Горова, Коляденко, Томільченко і Нагорняк

Нацжурі України на "Євробаченні-2024" поставило найвищі бали Швейцарії, Ірландії та Швеції

ЦАХАЛ закликає евакуюватися жителів Гази, які залишилися в Рафасі, напередодні розширення військової операції

Польща зміцнює східний кордон через загрози гібридної війни з боку Білорусі

УЗ відключила підсвічування п'яти найбільших вокзалів країни для зменшення споживання електроенергії

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени у фіналі "Євробачення-2024": Єдності для світу, мир і свободу для України

Вибух у Броварах стався під час затримання правопорушника, який кинув гранату в поліцейського - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА