10:40 10.03.2017

Голова фракції "Народний фронт" вимагає від АМКУ переглянути рішення щодо концентрації VS Energy контрольного пакета "Чернівціобленерго"

1 хв читати
Голова фракції "Народний фронт" вимагає від АМКУ переглянути рішення щодо концентрації VS Energy контрольного пакета "Чернівціобленерго"

Керівник депутатської фракції "Народний фронт" Максим Бурбак вимагає від Антимонопольного комітету України (АМКУ) переглянути рішення щодо придбання ТОВ "ВС Енержі Інтернешнл Україна" понад 50% акцій енергопостачальної компанії "Чернівціобленерго".

"Під час війни з Росією віддавати одне з найбільших енергетичних підприємств Чернівецької області під контроль російського олігарха - це потрібно мати велику зневагу до своєї держави і, головне, до людей, які майже щодня гинуть від російських куль. Звернувся до АМКУ з вимогою переглянути ганебне рішення ", - написав він на своїй Facebook-сторінці.

М.Бурбак додав, що також звернувся до СБУ з проханням перевірити це рішення, а можливо, й інші рішення АМКУ, прийняті за стратегічними підприємствами.

Раніше АМКУ дозволив ТОВ "ВС Енержі Інтернешнл Україна" придбання понад 50% акцій енергопостачальної компанії ПАТ "Чернівціобленерго".

За даними системи розкриття інформації НКЦПФР, на сьогодні зазначене ТОВ володіє 45% акцій "Чернівціобленерго", ще 10% належить підприємству "ЛД-Україна".

За більш старими даними, власником 67% акцій "Чернівціобленерго" значилася VS Energy International N.V.

Бенефіціарами VS Energy, з активами в електроенергетиці, металургії, нерухомості та готельному бізнесі, є кілька російських підприємців, зокрема її пов'язують з депутатом Держдуми РФ Олександром Бабаковим.

VS Energy підконтрольні "Київобленерго", "Рівнеобленерго", "Херсонобленерго", "Кіровоградобленерго", "Житомиробленерго", "Одесаобленерго", "Чернівціобленерго", "Севастопольенерго", група також має частки в "Миколаївобленерго" і "Хмельницькобленерго".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для підготовки Харкова та області до осінньо-зимового періоду буде виділено 4 млрд грн - нарада в Зеленського

Зеленський провів у Харкові нараду щодо оперативної обстановки в регіоні та підготовки до опалювального сезону

СБУ заочно повідомила про підозру Валентину Матвієнко, яка сприяє війні РФ проти України

Студентам на окупованій території та за кордоном дозволять надавати військово-облікові документи до вишів після скасування воєнного стану

Стефанчук заявив про офіційний початок переговорів України та Польщі щодо гарантій безпеки

На будівництво всіх запланованих Генштабом ліній фортифікацій кошти виділено повним обсягом - прем'єр

Для Харкова та області є відповідні програми забезпечення світлом і теплом, це пріоритет - глава Міненерго

За минулу добу відбулося 113 бойових зіткнень, від початку доби - ще 37 - Генштаб ЗСУ

Українські пілоти, які пройшли навчання у США на F-16, попрямують до Європи для подальшої підготовки

На Донеччині прикордонники взяли в полон російського окупанта, який одягнув кітель української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА