13:06 10.03.2017

Порошенко підписав закони про ратифікацію договорів з Малайзією щодо видачі правопорушників і правової допомоги в кримінальних справах

2 хв читати
Порошенко підписав закони про ратифікацію договорів з Малайзією щодо видачі правопорушників і правової допомоги в кримінальних справах

Президент України Петро Порошенко підписав ухвалені Верховною Радою закони "Про ратифікацію договору між Україною та Урядом Малайзії про видачу правопорушників" і "Про ратифікацію договору між Україною та Урядом Малайзії про взаємну правову допомогу в кримінальних справах".

Як повідомляється на офіційному сайті глави держави, згідно з першим законом Україна та Малайзія зобов'язалися видавати одна одній на запит відповідно до власного внутрішнього законодавства осіб, яких розшукує інша сторона з метою притягнення до кримінальної відповідальності або винесення чи виконання вироку.

Другий закон передбачає надання допомоги в розслідуванні та судовому розгляді кримінальних справ.

Як повідомлялося, обидва договори було підписано 4 серпня 2016 р. в м. Путраджая (Малайзія).

Закон №0128 "Про ратифікацію договору між Україною та Урядом Малайзії про видачу правопорушників" підтримали 233 українські парламентарі 22 лютого 2017 р.

"Ратифікація договору дозволить налагодити ефективну співпрацю між судами й іншими компетентними органами двох держав у процесі надання взаємної правової допомоги під час розслідування кримінальних справ і конфіскації доходів, отриманих злочинним шляхом", - заявила народний депутат фракції "БПП", голова підкомітету з питань євроатлантичної співпраці та євроінтеграції комітету із закордонних справ Світлана Заліщук на обговоренні законопроекту.

Закон №0129 "Про ратифікацію договору між Україною та Урядом Малайзії про взаємну правову допомогу в кримінальних справах" підтримали 235 українських парламентарів 22 лютого 2017 р.

"Договір передбачає новий порядок здійснення процедури екстрадиції", - повідомив заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Петухов, представляючи законопроект у залі засідань парламенту.

"Найважливіше, що в Малайзії нині під судом перебувають дві громадянки України... І хоча це безпосередньо не стосується їх, але умовою для подальших переговорів про передачу їх в Україну після засудження є ратифікація цього договору. Без цього малайзійська сторона не готова була обговорювати долю наших громадян, тому ратифікація цього договору має конкретну прикладну мету, яка потрібна вже прямо зараз", - додав С. Петухов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА