14:40 13.03.2017

Одне витрачене на будівництво дороги євро принесе чотири євро для економіки

2 хв читати
Одне витрачене на будівництво дороги євро принесе чотири євро для економіки

Інвестиції в будівництво автомобільних доріг порівняно з іншими витратами є вкрай важливими, вважає голова Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") Славомір Новак.

"На сьогодні в держбюджеті є 14 млрд грн на дороги, з яких 7 млрд грн спрямуємо на погашення боргів перед МФО (міжнародними фінансовими організаціями - ІФ) та за облігаціями. Із решти 7 млрд грн на експлуатацію, безпеку і зимове утримання необхідно 4 млрд грн. Таким чином, безпосередньо на ремонт і реконструкцію доріг із 14 залишилися 3 млрд грн - це менше, ніж минулого року. Так, ми домовилися з урядом про додаткові 15 млрд грн, які спрямуємо виключно на ремонт і реконструкцію доріг, за рахунок репрофайлінгу. Проте поки що їх немає", - повідомив він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Стосовно джерел фінансування він зазначив, що було визначено: за кошти держбюджету - ремонт доріг, а капітальне будівництво - за рахунок МФО, і в цьому питанні є підтримка президента, прем'єр-міністра, віце-прем'єра.

С.Новак висловив сподівання, що агентство отримає обіцяні гроші.

"Для мене важливо, скільки грошей нам потрібно за рік для погашення боргів. У 2017 році це - 7 млрд грн. На останні кілька років припали рекордні суми з виплати боргів за весь період існування агентства. Але якраз борги, які ми беремо на себе для будівництва доріг, - корисні для економіки країни. Одне витрачене на будівництво дороги євро принесе чотири євро для економіки - це європейська практика", - сказав С.Новак.

За його словами, дороги - це кровоносна система країни, і політики зобов'язані розуміти, що не буде зростання економіки без розвитку дорожньої інфраструктури.

"Якби я обирав між боргами для соціальних потреб або для доріг, для мене відповідь однозначна - це дороги", - констатував голова "Укравтодору".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА