16:29 14.03.2017

Розгону учасників блокади на Донбасі не було, затримали озброєних людей

2 хв читати

Глава Служби безпеки України Василь Грицак стверджує, що ні про який розгін учасників блокади торгівлі на Донбасі не йдеться, а напередодні було затримано озброєних людей, яких згодом відпустили.

"Щодо розгону - я не бачу, що хтось когось розганяв, було затримано людей, з ними було проведено роботу і їх відпустили", - сказав В.Грицак журналістам у вівторок в Ужгороді.

При цьому він наголосив, що не можна порушувати дисципліну і перебувати зі зброєю там, де це не слід робити.

"Ми не можемо допустити того, щоб вулицями наших міст і сіл гуляли люди зі зброєю... Зона АТО, яка контролюється українською владою, - це також українська територія... Я за те, щоб люди висловлювали свої протести мирним шляхом... Давайте проведемо якісь обговорення, нехай висловлюють свою позицію Верховна Рада, ради на місцях", - сказав глава СБУ.

В.Грицак зазначив, що цього вівторка відбувається багато позачергових засідань рад в обласних центрах і містах. "І нехай це буде позиція... ніхто ще не побудував демократії махновським способом", - сказав він.

За словами керівника СБУ, в районі залізничної станції Кривий Торець було затримано 45 осіб.

"Ці люди відмовилися віддавати вогнепальну зброю на зберігання, оскільки відповідно до розпорядження існує заборона на перебування у військовій формі та зі зброєю в зоні АТО, якщо ці люди безпосередньо не беруть участі в бойових діях на боці українського війська. Ці люди були допитані в підрозділах національної поліції, і, наскільки мені відомо, їх усіх відпустили", - розповів він.

Говорячи про ситуацію з облдержадміністрацією в Луцьку В.Грицак сказав: "В усякому разі, я не бачив, що її хтось захоплював, крім того, що я про це читав. Був один матеріал в Інтернеті, який показав цю ситуацію як захоплення".

Глава СБУ закликав не загострювати ситуації у цьому контексті. "Скажу з досвіду, що розпалити ситуацію дуже легко. Складно потім нормалізувати. Ніхто нікого не побив, немає жодних проблем, люди мають право висловлювати свою громадянську позицію. Тому не драматизуйте ситуації, прошу вас", - закликав він.

Як повідомлялося, 13 березня правоохоронці затримали в населених пунктах Торецьк, Щербинівка та Курдюмівка (Донецька обл.) понад 40 осіб зі зброєю. Станом на ранок усіх їх відпустили.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА