12:33 15.03.2017

Екс-голова Держуправління Тарасюк наразі відмовляється давати свідчення у справі про заволодіння "Межигір'ям" - Луценко

2 хв читати
Екс-голова Держуправління Тарасюк наразі відмовляється давати свідчення у справі про заволодіння "Межигір'ям" - Луценко

Фігурант кримінального провадження за фактом заволодіння державним комплексом "Межигір'я" екс-глава Державного управління справами Ігор Тарасюк наразі відмовляється давати свідчення, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"На допитах він поки що використовує своє конституційне право не давати свідчення. Питання дуже просте: або він сам відповідатиме за те, що допустив розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах. Ці розміри виникають дуже просто: вартість землі і будівель "Межигір'я" та вартість старого корпусу МОЗ у Маріїнському парку, на який була обміняна ця земля; або хтось його підштовхував до цього", - заявив Ю. Луценко в ефірі телеканалу ZIK у вівторок.

Генпрокурор зазначив, що у слідства є питання про роль тодішнього глави Адміністрації президента Віктора Балоги і колишнього президента України Віктора Ющенка.

Як повідомлялося, В. Тарасюку 2 березня було повідомлено про підозру у кримінальному провадженні за фактом заволодіння колишнім президентом України Віктором Януковичем державним комплексом відпочинку "Пуща-Водиця" урочища "Межигір'я". Під час досудового розслідування за місцем його проживання проведено обшук, під час якого виявлено та вилучено документи, 1 млн євро, золото та інші речі, які мають значення для слідства.

Печерський районний суд Києва 3 березня призначив заставу для екс-голови Державного управління справами Ігоря Тарасюка в сумі 6 млн 400 тис. грн

Наразі І. Тарасюку одягнули електронний браслет, він вже здав закордонного паспорта. Крім того, він має повідомляти прокуратуру про зміну місця проживання.

Рішення суду діятиме до 1 травня 2017 року.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко нагадав, що Генпрокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-президента України В. Януковича, його сина Олександра, екс-глави Міненерговугілля Едуарда Ставицького та інших осіб за фактами створення та діяльності злочинної організації та заволодінні в її складі державним майном - комплексом відпочинку "Пуща-Водиця урочища "Межигір'я" загальною вартістю 540 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА