17:28 17.03.2017

Французька "Ежис" розробить проект рекультивації Грибовицького полігону

2 хв читати
Французька "Ежис" розробить проект рекультивації Грибовицького полігону

Львівська міськрада і французька компанія "Ежис" (Egis) підписали меморандум, згідно з яким компанія розробить для Львова проект рекультивації Грибовицького полігону, а також проект нового комплексу для переробки відходів.

Як зазначив під час підписання документа в п'ятницю міський голова Львова Андрій Садовий, компанія "Ежис" розробила проект рекультивації полігону ТПВ у Марселі (Франція), який вважався одним з найбільших в Європі. Фінансування робіт буде здійснено за рахунок гранту французького уряду на суму 650 тисяч євро.

"Меморандум з "Ежис" підписано на 9 місяців, але я переконаний, що перші результати ми побачимо вже в травні. Це дуже велика комплексна робота, яку потрібно провести. Ми передаємо всі свої напрацювання в цьому питанні французьким колегам", – сказав мер Львова.

На його думку, роботи з рекультивації розпочнуться ще у 2017 році.

Також А. Садовий заявив, що на сьогодні у Львові склалася критична ситуація з вивезенням відходів.

"Ситуація з вивезенням відходів критична, нам заблокували всі полігони, куди ми вивозили відходи... вивозити сміття нікуди. Я поінформував про це голову Львівської ОДА і поінформую главу уряду... Всі знають про цю ситуацію – і президент володіє інформацією, і уряд, всі володіють. Але знати і простягнути руку допомоги – це, виявляється, дуже довга дистанція", – сказав А. Садовий.

Egis - міжнародна група, яка пропонує послуги інжинірингу, проектного структурування та експлуатації. У сфері інжинірингу та консалтингу діяльність компанії концентрується на секторах транспорту, міського розвитку, цивільного будівництва, промисловості, водопостачання і водовідведення, захисту навколишнього середовища та енергетики.

Зі штатом чисельністю 13 тис. співробітників, серед яких 8,300 - інженери, обіг групи за 2015 рік становив 936млн євро.

75% капіталу групи Egis належить французькому банку "Caisse des Dépôts", а решта 25% - компанії Iosis Partenaires, "партнерами" якої є її керівники і персонал.

Як повідомлялося, 17 березня Львівська ОДА запропонувала Львівській міськраді нову ділянку для будівництва комплексу з переробки відходів площею 100 га за 28 км від обласного центру. Наприкінці січня поточного року Львівська ОДА пропонувала Львову ділянку площею 12,8 га в Яворівському районі під будівництво комплексу із переробки відходів, але Львів відхилив цю пропозицію.

29 травня 2016 року на львівському міському полігоні ТПВ сталася пожежа, а 30 травня під час ліквідації пожежі – сміттєвий зсув, у результаті якого загинули 3 пожежники та еколог ЛКП "Збиранка". Унаслідок пожежі і зсуву полігон закрили і Львів змушений вивозити свої відходи на полігони інших міст і областей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА