10:52 22.03.2017

Кожна п'ята заява в ЄСПЛ стосується України

1 хв читати
Кожна п'ята заява в ЄСПЛ стосується України

Кожна п'ята заява в Європейському суді з прав людини стосується України, повторювані порушення викликані невирішеними проблемами в роботі правоохоронної та судової систем, зазначає начальник відділу департаменту Ради Європи з виконання рішень ЄСПЛ Павло Пушкар.

Під час круглого столу на тему забезпечення виконання рішень та застосування практики ЄСПЛ у прокурорській діяльності в середу в Києві він розповів, що з 2002 року Україна "накопичила велику кількість невирішених проблем, пов'язаних із функціонуванням правоохоронної системи, прокуратури та судової системи в аспекті кримінальної юстиції".

"Європейський суд за цей час ідентифікував більший сегмент проблем, які потрібно адресувати державі через процедуру виконання рішень Європейського суду з прав людини.... Нині ми бачимо, що Україна досить міцно посіла перше місце за кількістю заяв до Європейського суду з прав людини. Приблизно 19 тисяч заяв перебувають в ЄСПЛ, кожна п'ята справа, що перебуває на розгляді суду, стосується України", - наголосив він.

За словами П.Пушкаря, матеріали скарг у більшості своїй стосуються питань ефективності розслідування справ, пов'язаних із порушеннями права на життя, обмеженням права на свободу та особисту недоторканність.

Він висловив думку про те, що невирішені проблеми правоохоронної та судової системи призвели до великої кількості повторюваних порушень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА