18:17 27.03.2017

Голова Верховного суду не береться прогнозувати, чи стануть він і його колеги суддями оновленого суду

2 хв читати
Голова Верховного суду не береться прогнозувати, чи стануть він і його колеги суддями оновленого суду

Старт роботи оновленого Верховного суду України залежить від ухвалення пакета законопроектів про внесення змін до процесуального законодавства, наголошує голова Верховного суду України Ярослав Романюк.

"Закон передбачає, що до кінця березня мав почати роботу новий Верховний суд. Для всіх очевидно, що цього не станеться, хоч би тому, що новий Верховний суд не може розпочати свою роботу раніше, ніж набудуть чинності зміни до процесуальних законів", - повідомив Я. Романюк у понеділок на брифінгу в Києві.

Він нагадав, що законопроекти про внесення змін до процесуального законодавства спрямовані президентом до парламенту як невідкладні. "Президент просить розглянути їх невідкладно, але якою буде реакція парламенту, коли закони будуть ухвалені - побачимо", - наголосив голова Верховного суду.

Запитання про свої власні шанси та шанси колег потрапити до складу оновленого верховного суду Я. Романюк адресував Вищій кваліфікаційній комісії суддів, яка проводить конкурс із відбору суддів.

"Ми готуємося, беремо участь у конкурсі, а оцінювати наші здібності, доброчесність і професійну етику - завдання ВККС", - додав він.

Говорячи про конкурс на посади суддів до оновленого Верховного суду, він висловив думку, що конкурсна процедура недосконала і навряд чи може бути такою. "Тим паче таке в Україні проводиться вперше, безумовно, помилок неможливо було уникнути... Але такий закон, ми прийняли цей виклик, пішли на цей конкурс, беремо в ньому участь. А вдасться нам пройти чи ні - запитання до Вищої кваліфікаційної комісії суддів, ми тепер чекаємо на результати другого туру - там побачимо", - розповів Я. Романюк.

Він також наголосив, що визначення дати старту роботи оновленого Верховного суду також перебуває в компетенції Вищої кваліфікаційної комісії суддів, яка проводить конкурс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА