16:48 10.04.2017

Глава ФДМ подав заяву про відставку і має намір повернутися в інвестбізнес

2 хв читати
Глава ФДМ подав заяву про відставку і має намір повернутися в інвестбізнес

Голова Фонду державного майна Ігор Білоус подав у відставку, плануючи після невеликої перерви повернутися в інвестиційний бізнес.

"Сьогодні я подав у відставку з посади голови ФДМ... Для мене настав час рухатися далі. Спочатку планую невелику перерву, проведу час із сім'єю. І незабаром повернуся до того, чим займався до приходу на держслужбу", - написав він у своєму блозі в мережі Facebook в понеділок.

І.Білоус зазначив, що йому і його команді вдалося втілити міжнародні стандарти приватизації. "Пишаюся, що наша команда змогла зробити процес приватизації в Україні більш прозорим і простим. Розроблений нами законопроект допоможе остаточно перевести процес приватизації з політичної в економічну площину. Ми почали цю реформу, продовжать її інші", - написав глава Фонду.

За його словами, він має намір з урахуванням знань і набутого досвіду допомагати залучати інвестиції в Україну.

Як повідомлялося, Верховна Рада затвердила І.Білоуса главою ФДМ 19 травня 2015 року. До цього він очолював Державну фіскальну службу з моменту її створення в червні 2014 року до 24 лютого 2015 року, а раніше нетривалий час обіймав посаду керівника Державної податкової служби.

До переходу на держслужбу І.Білоус був главою інвестиційно-банківського управління ІК "Ренесанс Капітал" в Україні та країнах Центрально-Східної Європи, співдиректором київського регіонального офісу. Раніше з 2005 року працював в інвестиційному банку UBS, де очолював український бізнес, а до цього - в SARS Capital - київської інвестиційної компанії, що спеціалізується на угодах M & A.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман після провалу приватизації Одеського припортового заводу (ОПЗ) наприкінці минулого року неодноразово різко критикував главу ФДМ, пропонуючи йому і всьому керівництву Фонду подати у відставку.

Надходження від приватизації держмайна в загальний фонд держбюджету України в 2016 році становили 188,92 млн грн, або 1,1% від затвердженого в держбюджеті плану в 17,1 млрд грн.

Фонду вдалося на 67,2% перевиконати план доходів від оренди державного майна - в держбюджет було перераховано 1,028 млрд грн, тоді як закладено було 615 млн грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали шість ракетних і 67 авіаударів по Україні, обстріляли близько 110 населених пунктів

Окупанти розпочали атаки на слобожанському напрямку, найбільше відбито на авдіївському й бахмутському

Патріарх Варфоломій візьме участь у Саміті миру

Байден розпорядився виділити Україні $400 млн військової допомоги

США ВИДІЛЯТЬ ВІЙСЬКОВУ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ НА $400 МЛН - БІЛИЙ ДІМ

У Єлизаветівці на Донеччині під обстрілом загинули 2 мирні жителі, у Часовому Ярі 2 поранених

Лідери держав, які справді хочуть зупинити війну РФ проти України, мають бути присутні на Глобальному саміті миру - Єрмак

Окупанти обстріляли селище Веселе біля Нової Каховки, поранено 84-річну мешканку - обладміністрація

ТЦК мають приймати лікарняні, які виписали приватні клініки, за умови дотримання всіх вимог - юрист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА