11:41 20.04.2017

РФ і далі готується до війни, збільшуючи армію - Турчинов

2 хв читати
РФ і далі готується до війни, збільшуючи армію - Турчинов

Росія продовжує готуватися до повномасштабної війни, нарощує військову міць і активно збільшує свою армію, заявляє секретар РНБО України Олександр Турчинов.

"Кремль продовжує готуватися до повномасштабної війни, що становить загрозу для всієї Європи", - сказав О.Турчинов на церемонії відкриття Києво-Могилянської бізнес-школи "Стратегічне лідерство: сектор безпеки і оборони України" в четвер.

За словами секретаря РНБО, РФ також підсилює свої позиції на непідконтрольних Києву територіях на сході України, на сьогодні на Донбасі перебуває до 30 тис. бойовиків, їхню кількість планують збільшити до 50 тис.

О.Турчинов також повідомив, що до ведення бойових дій на Донбасі залучаються курсанти військових навчальних закладів в РФ. "Уздовж кордону вже розгорнуто угруповання збройних сил РФ до 50 тис, без урахування бойовиків 1-го та 2-го армійських корпусів на тимчасово окупованих територіях... Триває збільшення чисельності 1-го та 2-го армійських корпусів, планується збільшити їх до 55 тис. осіб", - зазначив він.

"Гучна інформаційна кампанія з набору повинна замаскувати перекидання на Донбас кадрових військових і найманців з Росії", - додав секретар РНБО.

О.Турчинов підкреслив, що російські військові, розміщені вздовж кордону, здатні протягом 2-3 годин вторгнутися на територію України.

Особливе занепокоєння, за його словами, викликають плани офіційної Москви провести масштабні військові навчання в Білорусі "Захід 2017" за участю 100 тис. військовослужбовців. "За оцінками фахівців, мета цих навчань - перевірка готовності російських військ проводити операції від регіональних до широкомасштабних воєн за умови скорочення часу на їхню стратегічну підготовку", - сказав О.Турчинов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА