14:39 21.04.2017

Витрати групи "Приват" за резервами під знецінення кредитів і авансів клієнтам у 2016 р. становили 144,713 млрд грн - E&Y

3 хв читати
Витрати групи "Приват" за резервами під знецінення кредитів і авансів клієнтам у 2016 р. становили 144,713 млрд грн -  E&Y

Група "Приват", співвласником якої є бізнесмен Ігор Коломойський, у звіті про прибуток і збиток та інший сукупний дохід за 2016 рік визнала витрати за резервами під знецінення кредитів та авансів клієнтам у сумі 144,713 млрд грн.

Про це повідомляється в проекті аудиторського висновку компанії Ernst&Young, текст якого розмістив у своєму блозі креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань телеканалу "1+1", редактор телепрограми "Гроші" Олександр Дубинський.

Згідно з проектом аудиторського висновку, в 2016 році група "Приват" визнала 1,363 млрд грн витрат від погашення фінансових зобов'язань у складі процентних витрат і збитків від переоцінки іноземної валюти, які стосувалися попередніх звітних періодів. "Таким чином, процентні витрати й збитки від переоцінки іноземної валюти за 2016 рік та нерозподілений прибуток станом на 31 грудня 2015 року повинні бути меншими на 840 млн грн, 523 млн грн та 1363 млн грн відповідно", - йдеться в проекті аудиторського висновку.

Згідно з проектом аудиторського висновку, в жовтні-листопаді 2016 року група "Приват" здійснила реструктуризацію кредитів та авансів клієнтам вартістю 136,982 млрд грн до вирахування резерву від знецінення на 31 грудня 2016 року.

У 2016 році група "Приват" визнала збиток від вибуття дочірнього підприємства у сумі 229 млн грн у консолідованому звіті про прибуток і збиток та інший сукупний дохід.

У 2016 році група "Приват" також визнала у складі відрахувань до резервів на знецінення кредитів та авансів клієнтам 371 млн грн, що відносилися до попередніх звітних періодів.

Станом на 31 грудня 2016 року група "Приват" визнала 21,356 млрд грн, 1,095 млрд грн і 266 млн грн заставного майна, яке перейшло у власність групи, у складі забезпечення, отриманого у власність за неплатежі, інвестиційної нерухомості та приміщень, вдосконалення орендованого майна, обладнання та нематеріальних активів відповідно.

Як раніше повідомлялося, ПриватБанк перевів значну частину кредитного портфеля з валюти в гривню напередодні націоналізації фінустанови.

Як повідомлялося, уряд за пропозицією НБУ і акціонерів ПриватБанку 18 грудня 2016 року ухвалив рішення про націоналізацію фінустанови, в результаті чого держава отримала 100% у його капіталі. Для цього Мінфін докапіталізував банк на 116,8 млрд грн, з яких на 9,8 млрд грн - у 2017 році.

На початку лютого 2017 року голова правління ПриватБанку Олександр Шлапак допустив необхідність чергової докапіталізації фінустанови після завершення аудиту її капіталу.

ПриватБанк має намір повідомити Мінфіну та НБУ про суму необхідної докапіталізації на початку квітня. За даними голови банку, зазначена сума включатиме як кіпрські, так і кримські активи фінустанови.

У свою чергу голова Національного банку України Валерія Гонтарева 10 квітня заявила, що постаудит ПриватБанку після його націоналізації виявив додаткові проблеми у банку: не 97%, а 100% корпоративного кредитного портфеля було видано пов'язаним особам.

Крім того, посадові особи банку в останню ніч здійснили шахрайські операції на суму понад 16 млрд грн. За даними глави НБУ, це потребуватиме додаткової докапіталізації банку з боку держави.

Оновлений меморандум України з Міжнародним валютним фондом передбачає випуск державою в 2017 році облігацій на суму до 98 млрд грн, або 3,6% ВВП, для докапіталізації банків і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО). Водночас у них немає уточнення щодо передбачуваних банків і суми, на яку буде докапіталізовано ФГВФО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА