00:36 23.04.2017

У Франції в неділю відбудеться перший тур президентських виборів

3 хв читати
У Франції в неділю відбудеться перший тур президентських виборів

Перший тур президентських виборів пройде в неділю у Франції. Виборчі дільниці відкриються по всій країні в 8:00 за місцевим часом (9:00 за Києвом). Їх робота завершиться о 19:00 (20:00 за Києвом), однак в деяких великих містах вони будуть відкриті на годину довше.

В цілому в боротьбі за пост президента країни беруть участь 11 кандидатів: Жан Лассаль (незалежний кандидат), Ніколя Дюпон-Еньян (рух "Вставай, Франція!"), Жак Шемінад (партія "Солідарність і прогрес"), Франсуа Аселіно (партія "Народний республіканський союз"), Філіп Путу ( "Нова антикапіталістична партія"), Емманюель Макрон (рух "Вперед"), Франсуа Фійон (партія "Республіканці"), Бенуа Амон ( "Соціалістична партія"), Жан-Люк Меланшон (рух "Нескорена Франція"), Наталі Арто (партія "Робоча боротьба") і Марін Ле Пен (парти я "Національний фронт").

Французькі ЗМІ зазначають, що публікація будь-якої інформації про попередні результати виборів заборонена до закриття останньої виборчої дільниці в країні. За порушення цього правила передбачено штраф у розмірі 75 тис. євро.

За підсумками першого туру виборів глави держави повинні визначитися два кандидата, які наберуть найбільшу кількість голосів. Вони вийдуть до другого туру і продовжать боротьбу за президентський пост.

Експерти відзначають, що результат першого туру президентських виборів досі залишається невизначеним, зокрема, через високий відсотка тих, хто сумнівається виборців. Так, результати проведеного за менш ніж два тижні до виборів опитування свідчили, що третина французів все ще не вирішила, за кого віддати свій голос на виборах.

Згідно з останніми опитуваннями, фаворитами президентських перегонів залишаються чотири кандидати - Макрон, Ле Пен, Фійон і Меланшон. Однак протягом квітня позиції кандидата від руху "Вперед" і представника ультраправих, які до цього лідирували із значним відривом в передвиборних опитуваннях, почали слабшати. У свою чергу, підтримка Фійона і Меланшона виросла і, таким чином, вони наблизилися до Макрона і Ле Пен.

Проте, за два дні до першого туру Макрон зберігав лідерство, свідчили дані опитування компанії Elabe. Підтримати його були готові на той момент 24% виборців, тоді як на підтримку Ле Пен висловилися 21,5%. За Фійона був готові проголосувати 20% респондентів, а за Меланшона - 19,5%.

Опитування було проведено до теракту, що стався в Парижі 20 квітня, після якого Фійон, Ле Пен і Макрон скасували всі планувалися на п'ятницю передвиборні заходи. Меланшон визнав це рішення неправильним, пояснивши, що "не можна переривати наші демократичні процеси. Потрібно показати, що насильство не візьме гору над нашою республікою". П'ятниця була заключним днем, коли дозволялося проводити передвиборну агітацію перед першим туром.

Всього у Франції налічується близько 45,6 млн виборців. Ще близько 1,3 млн французів, що проживають за кордоном, можуть також взяти участь в голосуванні.

Президент Франції обирається загальним, прямим і таємним голосуванням на 5 років і може бути переобраний один раз.

Другий тур президентських виборів запланований на 7 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА