16:22 23.04.2017

Клімкін: трагедію з авто ОБСЄ в ОРЛО необхідно ретельно розслідувати, а патрулям – гарантувати безпеку та свободу дій

2 хв читати
Клімкін: трагедію з авто ОБСЄ в ОРЛО необхідно ретельно розслідувати, а патрулям – гарантувати безпеку та свободу дій

Глава МЗС України Павло Клімкін висловив співчуття родині та співробітникам загиблого унаслідок підриву на міні на непідконтрольній владі країни території Луганської області спостерігача СММ ОБСЄ і наголосив на необхідності гарантування безпеки та свободи пересування членам СММ.

"Висловлюю співчуття родині загиблого і всій команді СММ ОБСЄ. Пораненим надаватимемо всю необхідну медичну підтримку", - написав П.Клімкін у своєму акаунті в "Твіттері" в неділю.

При цьому глава МЗС України наголосив, що необхідне максимально ретельне розслідування трагедії з авто СММ ОБСЄ на окупованій території і гарантування безпеки СММ і свободи дій згідно з мандатом".

Як повідомлялося, близько 10.17 неділі в районі н. п. Пришиб Луганської області (ОРЛО) підірвався, імовірно на міні, автомобіль СММ ОБСЄ. За інформацією української сторони Спільного центру з контролю і координації (СЦКК), в зазначений час, за даними чергових змін, режим припинення вогню дотримувався як з української сторони, так і з боку НЗФ ОРЛО.

Міністр закордонних справ Австрії, голова ОБСЄ Себастьян Курц повідомив, що внаслідок наїзду на міну патрулем СММ ОБСЄ на Донбасі загинув один співробітник Місії і ще один дістав поранень. За його словами, ця подія потребує проведення ретельного розслідування та притягнення до відповідальності винних.

Пізніше в прес-службі СММ ОБСЄ уточнили, що унаслідок підриву автомобіля ПММ один співробітник Місії загинув, а двох його колег було доправлено на обстеження в медичний заклад.

При цьому деякі ЗМІ з посиланням на бойовиків повідомили про поранення трьох працівників СММ ОБСЄ. Також повідомляється, що унаслідок підриву автомобіля місії ОБСЄ загинув громадянин США, а поранень дістали громадяни Німеччини.

Пришиб - село, що належить до Слов'яносербського району Луганської області України. Де факто — з 2014 року населений пункт перебуває під контролем "ЛНР". Село розташоване на правому березі річки Сіверський Донець. На північ від населеного пункту, за руслом Сіверського Дінця, проходить лінія розмежування сторін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА